Над 10 години политически опит е и много, и малко.

...
Над 10 години политически опит е и много, и малко.
Коментари Харесай

Томислав Дончев за функцията на политиците - да бъдат отдушник на народния гняв

Над 10 години политически опит е и доста, и малко. Това съобщи вицепремиерът в свое мнение във Facebook във връзка ескалиралото напрежение в Габрово през последните дни. По негови думи у нас " срокът на валидност " на политика е къс и затова рядко имаме политици с опит.

Дончев акцентира, че той самият е видял доста за едно десетилетие.

" Видял съм всичко. Или съвсем всичко. Не беше се случвало да ми викат " оставка " в лицето ", показва той в позицията си.

Според вицепремиера той живеел и работел по подобен метод, че не заслужавал сходно отношение, само че по този начин било в политиката. " Политиката не е единствено логаритъм и логичност . Тя е страст, пристрастеност, фантазия, от време на време яд, постоянно (за съжаление) ненавист ", изяснява той, твърдейки, че все пак не съжалява че е част от нея.

" Една от функционалностите на политиците е да бъдат отдушник на националния яд. Това, че нямам виновност, най-малко за повода за гнева, не трансформира нещата ", безапелационен е той.
 Борислав Муеров е новият началник на ОДМВР-Габрово
Борислав Муеров е новият началник на ОДМВР-Габрово

Силите на реда остават в Габрово до момента в който има напрежение…

В края на позицията си Дончев показва вяра, че ще съумее да научи всичко, което би трябвало да се научи от случилото се в Габрово.

Уважавам всички, които ми викаха " оставка " не по-малко от тези, които ме прегръщат - на сбирки, манифестации или на улицата, твърди той.

Припомняме, напрежението в Габрово ескалира, откакто на 7 април трима роми пребиха продавач в денонощен магазин за забележка .

Полицията задържа виновните, само че малко по-късно те бяха освободени. Това провокира съществено напрежение в регионалния град - стотици поданици излязоха на митинг на 10 април и даже се пробваха да нахлуят в постройката на локалното разследване.

По този мотив на 11 април, военният министър Красимир Каракачанов свика изключителна среща в Министерски съвет , на която увери, че обстановката е овладяна .
 Стотици стачкуват в Габрово и през днешния ден
Стотици стачкуват в Габрово и през днешния ден

Полицейското наличие остава засилено

Случаят стана мотив и за коментар от страна на водача на " Воля " Веселин Марешки, съгласно който абсурдът в Габрово е инсценировка , с цел да се вдигне " позасъхналият " рейтинг на Каракачанов. Той настоя военният министър да се извини на целия български народ.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев изрази мнение, че напрежението в Габрово е реалност и не трябва заради политическо двуличие да се отхвърля.

Малко по-късно стана ясно и че тримата роми остават в ареста за непрекъснато . Спрямо тях са повдигнати обвинявания за побой и нанасяне на лека телесна щета .

Независимо от това в петък още веднъж се състоя митинг, като този път се събраха хиляди недоволстващи . Стигна се до конфликти и ранени жители. В размириците пострадаха оператор, кореспондент и служител на реда .

Така се стигна и до подаването на оставка от страна на шефа на полицията в Габрово в града по искане на премиера Бойко Борисов.

Днес стана ясно, че за нов шеф на полицията в Габрово е назначен Борислав Муеров.
 Засиленото полицейско наличие в Габрово остава
Засиленото полицейско наличие в Габрово остава

Без ексцесии, само че с 10 арестувани приключи най-масовият протест
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР