Над 10 200 аптеки в Англия вече предлагат новата усъвършенствана

...
Над 10 200 аптеки в Англия вече предлагат новата усъвършенствана
Коментари Харесай

В Англия облекчават достъпа до лекарства за 7 заболявания директно в аптеките без рецепта

Над 10 200 аптеки в Англия към този момент оферират новата усъвършенствана услуга на Националната здравна работа (NHS) Pharmacy First, която разрешава на пациентите да получат терапия за седем постоянно срещани болести и положения, без да е належащо да посещават персонален доктор, написа pharmatimes.com. Това са синузит, възпалено гърло, болки в ушите, захапване от насекомо, импетиго, херпес зостер и неусложнени инфекции на пикочните пътища.

Pharmacy First стъпва върху въведената през декември 2023 година услуга, която даде опция на над 5000 аптеки да отпускат на дами във фертилна възраст артикули за перорална контрацепция без рецепта от персонален доктор.

Този метод е част от Плана за възобновяване на достъпа до първична здравна помощ на NHS и държавното управление на Обединеното кралство, който има за цел да освободи до 10 млн. прегледа при персонален доктор годишно, като в същото време оказва помощ на пациентите да получат по-бърз достъп до здравни грижи.

Д-р Клер Фулър, медицински шеф за първична здравна помощ, NHS England, разяснява по този мотив: „ Идеята, която NHS имаше за тази услуга, е посредством аптечните услуги в общността хората да имат нов, елементарен и комфортен метод за лекуване на няколко доста постоянно срещани болести “.

Сега NHS започва нова акция за повишение на информираността за седемте болести, техните признаци и опциите за приемане на лекарство в аптеката без лекарско наставление.

Според здравните управляващи това е една значима акция, която ще помогне на хората да усетят професионална поддръжка от квалифицирани здравни експерти, каквито са фармацевтите в аптеките в тяхната локална общественост.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР