Над 10 000 души са посетили българския павилион на Венецианското

...
Над 10 000 души са посетили българския павилион на Венецианското
Коментари Харесай

Над 10 000 души са посетили българския павилион на Венецианското биенале

Над 10 000 души са посетили българския павилион на Венецианското биенале за архитектура 2023 от началото на ревюто, което бе намерено в края на май. Независимо, че е ситуиран отвън главните местоположения на Венецианското биенале - Giardini и Arsenale, българският павилион се трансформира в притегателно място за феновете на архитектурата и изкуството.

Много от посетителите са споделили своите усещания по тематиката на павилиона „ Образованието е напредване от мрачевина към светлина " в книгата за мнения. Cpeд тях ce срещат ĸaĸтo cилни eмoции, тaĸa и ĸoнcтpyĸтивни оферти и стимулирани отзиви.

Концепцията на павилиона е отдадена на демографската рецесия в България, огромния брой изоставени учебни заведения и изследва опциите за възобновление на тези региони.

Авторите на плана проведоха поредност от събития, на които бе дискутирана ролята на архитектурата и урбанизацията във възобновяване на обезлюдените региони. Участниците изследваха опциите за внедряване на технологии и развиване на дребните и изоставени обитаеми места. Предложени бяха разнородни решения като основаването на нови пространства, културни центрове, туристически обекти и поддръжка за локалното произвеждане и разнообразни източници на сила.

Оригиналната идея за образованието в комбиниране с достоверни мебели от България обезпечи висока оценка на българския план от най-голямата и известна медийна платформа за просвета и модерно изкуство в Италия - Artribune.

Проектът „ Образованието е напредване от мрачевина към светлина " на POV Architects бе определен след народен конкурс, проведен от Министерството на културата, Камарата на архитектите в България и Съюза на архитектите в България.

Според кураторите в изоставените и пустеещи здания може да се вдъхне нов живот, по тази причина посредством павилиона те желаят да дават платформа за полемика и продан на информация.

Българският павилион може да бъде прегледан от гостите на Биеналето за архитектура до 26 ноември тази година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР