Над 1,5 млн. лв. ще са щетите за държаватаДепутатите от

...
Над 1,5 млн. лв. ще са щетите за държаватаДепутатите от
Коментари Харесай

Още щети от промените в Конституцията: Депутати с двойни заплати

Над 1,5 млн. лева ще са вредите за страната
Депутатите от това Народно заседание, които ще бъдат определени и в идващия парламент, ще взимат двойни заплати, демонстрира журналистическо изследване на bTV. Причината е, че съгласно измененията в Конституцията остарелият парламент продължава да си работи до полагането на клетва от новите депутати, а новият на процедура към този момент е определен. 

Така 10 дни депутатите ще взимат двойни заплати, в случай че са и в двата Народното събрание. Средно депутатската заплата е към 5600 лева без надбавките. Сумата от две заплати прави към 11 000 лева Най-обща сметка дава цифрата 1,5 млн. лева - почти с толкоз ще бъде ощетена страната единствено за тези 10 дни.

„ Не е редно да се взимат двойни заплати. Ако аз взема, ще се откажа от нея “, разяснява Настимир Ананиев от ПП-ДБ. „ Мераклии за власт постоянно ще се намерят. Мислех, че ще ме питате по какъв начин в последния ден на кабинета се раздават централи, милиарди се разхвърлят. Като говорех да не се дават милиони за машини и милиарди за избори ми се отговаряше, че демокрацията е скъпо нещо и парите нямат значение “, съобщи Бойко Борисов.

Все още няма публично мнение от нито една от парламентарните групи по какъв начин да се излезе от проблема, тъй че депутатите да не костват на хазната двойно. А цената на изборите към момента не е ясна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР