Над 1.5 млн. лева са събрани за първите пет дни

...
Над 1.5 млн. лева са събрани за първите пет дни
Коментари Харесай

БЧК събра над 1.5 млн. лв. за 5 дни в помощ на засегнатите от войната в Украйна

Над 1.5 млн. лв. са събрани за първите пет дни в границите на Националната благотворителна акция на Българския Червен кръст (БЧК) за набиране на средства в поддръжка на потърпевшите от войната в Украйна, оповестиха от организацията. Хиляди самостоятелни и корпоративни донори се отзоваха и помогнаха с финансови средства, допълват от БЧК. Всеки, който желае, може да подари един лев, изпращайки есемес на къс номер 1466, показаха от БЧК. Дарение може да се направи в особено откритата банкова сметка, оповестена на интернет страницата на организацията.

Поради непрекъснато възходящите потребности от поддръжка за потърпевшото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст, БЧК разгласи преди няколко дни акция за набиране на материални дарения, напомнят от организацията. Най-неотложни са потребностите от нови мъжки, дамски и детски облекла и обувки; спално бельо; топли завивки и хигиенични материали. Даренията ще бъдат одобрявани в регионалните структури на БЧК в страната. Необходими са и палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, акумулатори и генератори, показват още от БЧК.

От червенокръстката организация приканват българските производители за съпричастност към потърпевшите и за поддръжка на акцията. Всички облекла и обувки, спално долни дрехи, топли завивки и хигиенични материали би трябвало да бъдат нови.

За дарения на използвани облекла БЧК дава опция за депозирането им в особено предопределени за задачата контейнери, на които е изобразено логото на организацията. БЧК поддържа катастрофален запас, който може да бъде в допълнение възложен при продължаваща потребност от филантропично подкрепяне. Тези ресурси са третирани според всички санитарни условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР