Над 1 000 училища вече са подали концепции за изграждане

...
Над 1 000 училища вече са подали концепции за изграждане
Коментари Харесай

Над 1 000 училища са подали концепции за изграждане на STEM кабинети

Над 1 000 учебни заведения към този момент са п одали концепции за създаване на STEM среда, за което е планувано финансиране от близо половин милиард лв. в Плана за възобновяване и резистентност, оповестиха от Министерството на образованието. 

Първоначално концепциите за съоръжение и физическа среда ще бъдат прегледани и съгласувани от оценителна комисия, която включва учители и специалисти от Националния STEM център.

След утвърждение учебните заведения могат да подават цялостния пакет документи за предстоящото финансиране. Те се подават от 19 август до 19 октомври 2023 година за обзор от Изпълнителна организация „ Програма за обучение “.

За всички 2 271 д ържавни и общински учебни заведения, както и за Центровете за специфична просветителна поддръжка, има средства, които ще разрешат създаване на STEM центрове и високотехнологични оборудвани и свързани класни стаи.

През месец юли ще продължи осведомителната акция, по време на която учебните заведения ще имат опция да зададат своите въпроси към представителите на Националния STEM център и да се осведомят за елементи по отношение на създаването на учебната си идея и подаването ѝ през осведомителната система ИСУН. Кампанията бе открита от зам.-министъра на образованието и науката Наталия Митева, която се включи в онлайн среща с над 300 представители на учебни заведения, в които се образоват от 200 до 400 възпитаници.

„ Нашата цел е да помогнем на всяко учебно заведение да разпише и подаде своя неповторима идея за STEM център. Инвестициите в тях ще ни оказват помощ да преподаваме по-интегрирано и с повече практическа устременост, тъй че да подготвим учениците от всички краища на страната за сполучлива реализация в бъдеще ”, сподели Наталия Митева. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР