Начинът, по който си представяме Исус Христос, един от най-влиятелните

...
Начинът, по който си представяме Исус Христос, един от най-влиятелните
Коментари Харесай

Криминалисти разкриха как е изглеждал Исус в действителност

Начинът, по който си представяме Исус Христос, един от най-влиятелните облици в актуалната цивилизация, е построен от редица творби на изкуството – православните икони, „ Тайната вечеря “ на Да Винчи, „ Разпнатия Христос “ на Диего Веласкес и други.

В резултат на това сме привикнали да си го представяме, висок, светлокож, с дълга права коса и брада. Но истината е, че хората, живели по това време в региона на Галилея – през днешния ден в северната част на Израел – не са имали съвсем нищо общо с този облик. 

За да разкрие по какъв начин евентуално е изглеждал Исус, през 2002 година експертът по лицево различаване в правосъдната медицина и академик от университета на Манчестър Ричард Нийв пресъздава лицето на типичния гражданин на родното място на Исус през I век от новата епоха. 

Работейки с израелски археолози, Нийв получава три черепа на галилейски семити, открити в региона към на Йерусалим. След това той ползва компютърна томография, с цел да сътвори 3D сечения на тези черепи, с цел да разкрие цялостната им конструкция. Това разрешава на компютърна стратегия да генерира макет на това, което същинските лица биха изглеждали.

Въоръжен с тази информация, Нийв съумява да сътвори тримерен модел на мъж  от района и времето, в които е живял Исус. След което Нийв и екипът му е трябвало да разчитат на антични рисунки, открити в археологическите обекти из района, с цел да дефинират по какъв начин е изглеждала косата му, какви са били очите и цветът на кожата му.

Крайният резултат може да се види по-долу. Естествено, този портрет не може да се преглежда като меродавен исторически документ, само че изобразява исторически тъкмо по какъв начин може да е изглеждал. Вероятно с още по-напреднали способи в резултатите ще се появят разнообразни разновидности.

PHOTO: The " Real " Face of Jesus Uncovered
— Legit.ng | Leading the way (@legitngnews)
Източник: IFLScience
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР