Начело на Националния дворец на културата (НДК) се връща Пени

...
Начело на Националния дворец на културата (НДК) се връща Пени
Коментари Харесай

Довереничка на Христо Друмев върната начело на НДК

Начело на Националния замък на културата (НДК) се връща Пени Раева. Тя към този момент е била шеф https://www.mediapool.bg/ministarat-na-kulturata-podmeni-iztsyalo-rakovodstvoto-na-ndk-news213214.html на държавното сдружение – в интервала 2013-2014 година Дълги години преди този момент беше дясната ръка на някогашния " безконечен " началник Христо Друмев, който в продължение на 20 години управляваше НДК, който беше " творческо-стопанско обединяване " и беше " безстопанствен " https://www.mediapool.bg/ndk-e-samo-formalno-darzhaven-inache-e-nichiy-news167005.html и през 2011 година мина под шапката на Министерството на културата

В новия Съвет на шефовете влизат още заместникът на някогашния финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов - Росица Велкова, която до момента е била шеф на " Държавни разноски във финансовото ведомство, и Елена Карапаунова – шефката на финансовата дирекция на икономическото министерство, оповестиха от Министерството на културата

Пени Раева от завършването на френска лингвистика във Великотърновския университет през 1985 година до 2011 година заема разнообразни длъжности в НДК, в това число и зам.-генерален шеф. От 2012 до 2013 година работи в Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз в Брюксел, от 2013 до 2014 година оглавява на НДК, а от 2014 до 2015 година е финансов шеф на " ТТ” ЕООД, оповестяват от Министерството на културата. Работила е и в интернационалната заемна работа на Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий " и като учител в Техникума по полиграфия и снимка.

Росица Велкова е магистър по финанси на УНСС и има 26-годишен опит в Министерството на финансите, където е заемала поста на зам.-министър на финансите (2017-2021), а към сегашния миг е шеф на дирекция " Държавни разноски ". В интервала 2008-2009 година взе участие в групата на финансовите специалисти и във Финансовата комисия на ЮНЕСКО в Париж, където се разискват бюджетни, финансови и административни въпроси на организацията. От 2000 до 2001 година е била зам.-председател на Държавна организация за застрахователен контрол.

Елена Карапаунова е дълготраен чиновник на Министерство на стопанската система, където от 2001 година досега е работила на разнообразни управителни позиции, в това число шеф на отдел " Финансов ", основен счетоводител и шеф на дирекция " Финансово-стопанска активност и ръководство на собствеността " в Министерство на стопанската система. Преди това е работила като счетоводител в частния бранш. Има опит в ръководството на планове, финансирани по Структурните и Кохезиония фонд на Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР