Началото на сезона за ЦСКА-София беше разочароващо, но днес отборът

...
Началото на сезона за ЦСКА-София беше разочароващо, но днес отборът
Коментари Харесай

Ботев е в подем, но рядко измъква нещо от Армията

Началото на сезона за ЦСКА-София беше разочароващо, само че през днешния ден тимът ще има опция да запише първа победа и да върне усмивките на последователите си. На " Българска войска " идва Ботев (Пловдив), който в исторически проект играе доста мъчно в столицата, само че сега е в чудесно въодушевление след триумфа с 2:0 в дербито против Локомотив (Пловдив).

И двата отбора имат много нови попълнения, като в първия кръг несъмнено тези на " канарчетата " впечатлиха повече. Старши треньорът на домакините Стамен Белчев евентуално няма да рискува с стартирането на Юрген Матей и в центъра на отбраната ще си партнират Валентин Антов и Петър Занев. Крайни бранители ще са Иван Турицов и Брадли Мазику, а като двойка вътрешни халфове ще стартират Амос Юга и Юнус Санкаре. Очаква се дебют да направи лявото крило Жул Кейта. Отдясно ще нападна Енрике Рафаел, а Тиаго Родригес ще играе на обичаната си позиция зад тарана Али Соу.

Белчев е подготвил и авариен вид, при който тимът ще бъде спретнат в 3-5-2. Ако наставникът на " алените " се спре на тази алтернатива, Юга ще бъде върнат в центъра на отбраната, а измежду титулярите ще се появят Стефано Белтраме и Ахмед Ахмедов. Кристиян Малинов и Греъм Кери са пред прехвърляния и съвсем несъмнено няма да започчнат от началото на дуела.

Ферарио Спасов също залага на скица с трима бранители от този сезон. Това са Иван Бандаловски, Виктор Генев и младият Станислав Работов. Привлечените неотдавна Маркиньос и Мите Цикарси ще имат за задача да уплътняват фланговете, а в средата на терена ще са Тодор Неделев, Славчо Шоколаров и Мишел Еспиноса. Капитанът Лъчезар Балтанов съвсем несъмнено още веднъж ще е запаса, а в предни позиции ще започват Антонио Вутов и Атанас Илиев.

" Жълто-черните " не са побеждавали на " Армията " в турнирен мач от 35 години. За последно те ликуваха с 3:2 на 2 ноември 1985-а. В последните 24 дуела в столицата Ботев е отбелязал единствено 5 гола.

Всеки от най-скорошните три мача сред двата тима за състезание в София приключи 1:0 за домакините.

efbet Лига - 2 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Бусато; Турицов, В. Антов, П. Занев, Мазику; Ю. Санкаре, А. Юга; Ж. Кейта, Т. Родригес; Е. Рафаел; А. Соу
Старши треньор: С. Белчев
БОТЕВ ПД (3-5-2): Я. Георгиев; Бандаловски, Работов, В. Генев; Цикарски, Неделев, Шоколаров, Еспиноса, Маркиньос; А. Вутов, А. Илиев
Старши треньор: Ф. Спасов

СЪДИЯ: Г. Димитров
СТАДИОН: " Българска войска "
НАЧАЛО: 20:00 часа

efbet Лига 2 кръг, неделя 16 август  ЦСКА-София 20:00предстои  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР