Началото на пролетния дял в руската Премиер лига е повече

...
Началото на пролетния дял в руската Премиер лига е повече
Коментари Харесай

Жоро Костадинов и Арсенал взеха скалпа на още един от грандовете

Началото на пролетния дял в съветската Премиер лига е повече от обещаващо за Арсенал (Тула). С Георги Костадинов в състава си, тимът на Игор Черевченко повали с 2:0 ЦСКА (Москва) и към този момент е в горната половина на класирането.

Двубоят се игра в Грозни, тъй като теренът на стадиона в Тула е в неприятно положение. Въпреки че не можаха да се възползват от домакинското преимущество, " артилеристите " изнесоха доста мощен мач и за следващ път през сезона демонстрираха, че са неуместен противник за грандовете. През есента Арсенал реализира влиятелни победи над Спартак (Москва) и Зенит, а през днешния ден съкруши още един от водещите тимове.

През зимната пауза Арсенал притегли опитният Бакари Коне и Максим Володко от БАТЕ Борисов, само че и двамата останаха на пейката. Георги Костадинов беше един от тримата полузащитници, дружно с Абдул Кадири Мохамед и Игор Горбатенко. В офанзива започнаха Джорджевич, Зелимхан Бакаев и Еванс Кангва.

Големият отсъстващ в състава на ЦСКА и през днешния ден беше Алан Дзагоев, който още се възвръща от контузия. Виктор Гончаренко гласоподава доверие в предни позиции на голмайстора на шампионата Фьодор Чалов, а зад него действаха Никола Влашич, Иван Обляков и Арнор Сигурдсон.

ЦСКА стартира със самочувствие и провежда няколко забавни минути в началните минути. След подаване на Сигурдсон Илзат Ахмтов получи опция да стреля, само че топката мина на сантиметри от вратата. В ответната офанзива Георги Костадинов опитва отдалечен удар, който се оказа елементарен за Игор Акинфеев.

След четвърт час игра Бакаев се оказа самичък против вратаря на " армейците ", само че потърси композиция, вместо да стреля, и тов се оказа неверно решение. Двата отбора се " захапаха " в средата на терена и до почивката така и така дребното почитатели на " Ахмат Арена " не видяха нито едно стопроцентово голово състояние.

Арсенал започва стремително второто полувреме. В 48-ата минута Кангва получи диагонален пас и с прекрасен фалцов удар уцели гредата, само че топката отиде на крайници на Джорджевич, който я прокара под плонжа на Акинфеев.

Веднага след гола Костадинов получи жълт картон, а ЦСКА се настани в противниковата половина в търсена на изравнителен гол. Гончаренко усили офанзивната мощност на отбора си с стартирането на Абел Ернандес вместо Кирил Набакин, само че московчани продължиха да са прекомерно предвидими в офанзивите си.

В 63-ата минута Михаил Левашов избави удар на Влашич, а в 66-ата Хьордур Магнусон за малко не си вкара автогол. Арсенал търпеливо чакаше миг, в който да нанесе съдбоносен удар, само че в 81-ата минута можеше да остане с човек по-малко, тъй като Джорджевич, който към този момент имаше жълт картон, си разреши да стреля към вратата след съдийския сигнал. Реферът Евгений Турбин обаче се смили над черногореца и не го изгони.

В 89-ата минута точно Джорджевич се оказа самичък на левия фланг, центрира към Кангва и той от близко разстреля Акинфеев - 2:0. В края ЦСКА пропусна да върне един гол, само че това нямаше изключително значение и " армейците " изостанаха на 7 точки от първото място.

В идващия кръг тимът на Гончаренко ще ще одобри Рубин, а на Арсенал следва посещение на Ростов.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Премиер Лига 18 кръг, събота 2 март  Арсенал Тула 2:0краен резулат  ЦСКА Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР