Началото на новия тенис сезон е вече тук, като още

...
Началото на новия тенис сезон е вече тук, като още
Коментари Харесай

Крампите спряха вдъхновената Шиникова и Гърция взе аванс срещу България на United Cup

Началото на новия тенис сезон е към този момент тук, като още в дебютния ден на новосъздадената отборна тенис конкуренция - United Cup, в игра ни предстоеше да следим част от срещите на родните ни национали в съревнованието сред България и Гърция от група " А " на надпреварата. В първия мач от балканското дерби в Пърт на корта в " RAC Arena " излязоха вторите ракети при дамите, като Изабелла Шиникова имаше достойнството да открие присъединяване на страната ни в шампионата против 158-мата в международната класация Деспина Папамихаил.

31-годишната софиянка и съперничката ѝ надалеч не са непознати една за друга, откакто по-рано през октомври се срещнаха на шампионат от категория W60 в Монастир, когато триумфът беше в интерес на представителката на южната ни съседка. Днешният им конфликт обаче протече по радикално друг метод, откакто Белла в огромни интервали от мача определяше темпото на игра, което безспорно я изведе неведнъж в печелившата позиция на корта, но сериозен физически дискомфорт обвързван с крампи в левия крайник и дясната ръка на българката се оказа решителен за крайния излаз на дуела след 2 часа и 19 минути борба, при което Белла отстъпи на гъркинята - 6:3 4:6 1:6. Участието на родните ни национали през днешния ден обаче не стопира дотук и след броени минути в мач от свръхтежка категория следва да забележим на корта Григор Димитров и Стефанос Циципас в конфликта на първите ракети, като към този миг Гърция има водачество от 1:0 точки в общия резултат.

Началото на дуела се оказа мечтано за международната номер 381, която в първите минути на срещата беше по-активната от двете тенисистки на корта и опитите ѝ да е нападателна постоянно биваха ознаменувани с триумф, което ѝ донесе ранен задатък от пробив. Отговорът на по-високоранкираната състезателка обаче не закъсня и тя се възползва стремително от зачестилите неточностите в играта на сънародничката ни, с цел да осъществя рибрейк. В последвалата отмора станахме очевидци на бърза полемика сред Шиникова, капитана ни Григор Димитров и новия треньор в екипа на най-хубавия ни тенисист - Джейми Делгадо, след която 31-годишната софиянка стана още по-настъпателна в дейностите си и изкова основен пробив в шестия гейм, траял 17 минути, и с добития подтик в представянето си записа безпроблемно откриващия сет против името си, печелейки идните си подавания.

На старта на втората част мощните моменти с присъединяване на родната ни представителка продължиха и тя обърна резултата в дебютното подаване на съперничката ѝ, като проби и затвърди извоюваното, осигурявайки си преимущество от брейк. При този процес на събитията международната номер 158 усети, че крайният на срещата не е надалеч и под наставленията на Апостолос Циципас промени образа в играта си, като повиши експанзията в отиграванията си и поради неспирните неточности от страна на Белла, то Папамихаил завоюва пет следващи гейма и обърна протичащото се. Шиникова откри сили и още веднъж си върна самодейността, като организира поредно по страховит метод своите многоходови акции в атакуващ проект, с което навакса пасива си и застана на сервис при 4:5. В този миг обаче, за голямо страдание, втората ни ракета крампира злополучно и левият ѝ крайник не ѝ позволяваше да отскача при осъществяване на начален удар, което разумно докара до равнене на резултата в обособените сетове.

В паузата преди началото на третата част софиянката се възползва от правото си на медицински таймаут и въодушевена от окуражителните думи на Гришо, макар неистовата болежка, която изпитваше, съумя да откри верните оръжия в играта си и проби в откриващия гейм. Стореното от международната номер 381 обаче броени минути по-късно изгуби значително цената си, откакто стана пределно ясно, че физическият проблем не разрешава на Белла да сервира обикновено и поради неналичието на отскок при осъществяването на начален удар, то краят изглеждаше близо. Шиникова продължи с високо вдигната глава да се бори за трибагреника на гърдите си макар болката, само че Папамихаил във всеки комфортен миг използваше физическото си преимущество и не отпусна нито гейм повече на втората ни ракета, носейки първа точка на Гърция в съревнованието с България.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР