Началото на кризата, предизвикана от пандемията от Ковид-19, завари Румъния

...
Началото на кризата, предизвикана от пандемията от Ковид-19, завари Румъния
Коментари Харесай

Над 100 млрд. евро външен дълг регистрира Румъния още в началото на кризата

Началото на рецесията, провокирана от пандемията от Ковид-19, завари Румъния с външен дълг от над 100 милиарда евро, от които 40 % държавен, със мощен спад на задграничните вложения и с огромен недостиг в салдото по настоящата сметка, сочат данни, оповестени през днешния ден от Националната банка на Румъния.

Външният дълг на Румъния в края на февруари възлиза на 110,62 милиарда евро, което съставлява нарастване с 4,74 милиарда евро по отношение на края на януари. Държавният дълг в края на февруари е възлязъл на 44,12 милиарда евро, което съставлява към 40 % от общия външен дълг, написа в. " Адевърул ".

В интервала януари-февруари 2020 година настоящата сметка на платежния баланс е записала недостиг от 325 млн. евро, което е двойно повече в съпоставяне със 176 млн. евро в интервала януари-февруари 2019 година, предава Българска телеграфна агенция.

Преките задгранични вложения в Румъния са паднали до 409 млн. евро по отношение на милиард и 404 млн. евро за интервала януари-февруари 2019 година, сочат данните на Националната банка на Румъния. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР