Началникът на Сектора за извънредни ситуации в Сърбия Лука Чаушич

...
Началникът на Сектора за извънредни ситуации в Сърбия Лука Чаушич
Коментари Харесай

Природните бедствия ще ни удрят с по-голяма сила

Началникът на Сектора за изключителни обстановки в Сърбия Лука Чаушич предвижда, че може да се чака естествените бедствия да " ударят с по-голяма мощ ", като уточни, че тази година е била най-горещата, откогато се мери температурата в Европа и че климатичните промени се виждат с невъоръжено око, съобщи организация Бета.

" През лятото има рекорден брой пожари, а и за последната година нямаме естествен дъжд, или няма дъжд, или има мощен проливен дъжд. Подготвяме се всеки ден, през 2014 година имахме шест екипа за водно избавяне, а в този момент имаме 27 ", сподели Чаушич за Радиото и малкия екран на Сърбия.

Както уточни той, " щом има известие, ние сме в положение на подготвеност, а когато обстановката го постанова, сме и на място ".

" Ние сме доста по-подготвени за наводнения, тъй като сме чувствителни към тях от 2014 година Ще има от ден на ден и повече от това и се опасявам, че естествените бедствия ще връхлитат с все по-голяма мощ ", сподели Чаушич.

Той прикани жителите още занапред да почистят комините, тъй като това е честа причина за пожари, да не оставят вестници до печката, да ревизират инсталациите и да не оставят включени електрическите уреди, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР