Началникът на Регионална дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) Софийска

...
Началникът на Регионална дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) Софийска
Коментари Харесай

Глобяват строителя и надзора на пътя между Ребърково и Ботевград. Санкции ще има и за АПИ

Началникът на Регионална дирекция за народен строителен надзор (РДНСК) Софийска област е издал заповед за прекъсване на строителните и монтажни работи по главния ремонт на път III-161 „ Ребърково-Лютидол-Ботевград “ до премахване на пропуските. На имуществена глоба подлежат възложителят, изпълнителят и строителният контрол. Това заяви пресцентъра на ДНСК.

Действията идват след инспекция на ремонта, осъществена на 9 юли 2021 година. В два сектора на пътя е открито, че градежът се извършва без формиран протокол за разкриване на строителна площадка и без заверена заповедна книга.

От РДНСК Софийска област са формирани актове за определяне на административно нарушаване против строителя - ДЗЗД „ МБ ЛОТ – 2 – 2019 “ („ Европейски пътища “ АД и „ Водно строителство – Благоевград “ АД) и против строителния контрол - ДЗЗД „ МБ КОНСУЛТ “ („ План Инвест Пловдив “ ЕООД, „ Контпас “ ООД, „ Ен Ар Консулт “ ЕООД, „ Строл – 1000 “ АД). Предстои издаване на акт за определяне на административно нарушаване против възложителя , който е Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

По реда на Закона за административните нарушавания и санкции ще бъдат издадени наказателни постановления на възложителя, строителя и строителния контрол с наложени имуществени наказания в размер от 1000 лв. до 10 000 лв..

След подхванати дейности от участниците в строителството в РДНСК Софийска област е показана експертиза за осъществените досега строителни и монтажни работи, актове и протоколи и заверена заповедна книга. На собствен ред началникът на РДНСК Софийска област е издал заповед, с която от през днешния ден - 26 юли, е позволено продължение на строителните и монтажните работи заради премахване на откритите нарушавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР