Началникът на отделението по невроонкология на Клиничния център в Сърбия

...
Началникът на отделението по невроонкология на Клиничния център в Сърбия
Коментари Харесай

Онколози огласиха страшни данни за последствията от бомбардировките на НАТО в Югославия

Началникът на отделението по невроонкология на Клиничния център в Сърбия Даница Груйчич описа за медицинските последици от бомбардировките на НАТО, в това число и с муниции с обеднен уран, в Югославия през 1999 година, съобщи Блиц. 

``
реклама

По думите й броят на болните сърби е съвсем три пъти повече от средносветовните индикатори. Заболеваемостта на децата надвишава с 2, 5 средноевропейските индикатори. Всяка година в страната с население от към 7 млн. души се диагностицират до 40 хиляди раково заболели.

" Оперираме, както и преди. Те получават лъчева терапия, химиотерапия и след година умират ", споделя Груйчич.

Тя дава за образец изказванието на сръбския професор Слободан Чикарич, който изяснява, че най-чувствителният човешки орган, който реагира на нараснала радиация, е костният мозък. 

Бомбардировките на НАТО в Югославия стартират на 24 март 1999 годинта. В резултат на това умират към две хиляди мирни жители, измежду които минимум 89 деца. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР