Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в първото за

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в първото за
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов участва в заседание на Военния комитет на НАТО в Брюксел

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов взе участие в първото за тази година съвещание на Военния комитет на НАТО, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Заседанието се организира на 17 и 18 януари в Брюксел, Белгия. 

В рамките на форума ще бъдат разисквани настоящи тематики, свързани с стадиите от развиването, използването и адаптирането на разнообразни основни стратегически документи по построяването и укрепването на качествата за въздържане и защита на съюза.

Акцент ще бъде подложен върху ресурсното обезпечаване и стратегиите за подготовка на системата за интегрирана противовъздушна и противоракетна защита на Алианса за преход от спокойно към военно време. Намирането и постигането на баланс сред построяването на нужните качества и ресурсите за защита също ще бъде акцент в плануваните полемики. 

Специално внимание ще бъде отделено на обстановката в и към Украйна, опциите за оказване на поддръжка на украинските въоръжени сили за противопоставяне на съветската експанзия и активността на основания през предходната година съвет НАТО-Украйна. Ще бъде прегледано и настоящото положение и бъдещото развиване на съдействието със страните-партньори от Европа и Азиатско-тихоокеанския район. 

В обособена сесия генералният секретар на НАТО ще показа визията си по подготовката за Срещата на върха на държавните и държавни ръководители на страните-членки на Алианса, която ще се организира през месец юли във Вашингтон, Съединени американски щати. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР