Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва днес, 22 юни,

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва днес, 22 юни,
Коментари Харесай

Aдмирал Ефтимов обсъди съвременните тенденции и специфичните особености на военноинженерното осигуряване на Българската армия на сбора на 55-и инженерен полк – Белене

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов взе участие през днешния ден, 22 юни, в сбора на 55-и инженерен полк, отдаден на въпросите на военноинженерното обезпечаване на Българската войска.

Темата на форума, който се организира в гр. Белене, е „ Направления за рационализиране на планирането на контрамобилността при осъществяване на отбранителна интервенция “.

В сбора участваха също командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, шефът на дирекция „ Логистика “ бригаден военачалник Митко Григоров и командирът на 55-и инженерен полк полковник Иван Тишков, както и офицери от дирекциите,,Операции и подготовка ” и „ Логистика “ в Щаба на защитата, типовете въоръжени сили, Съвместното командване на силите, Командването за логистична поддръжка, Националния боен университет „ В. Левски “, 55-и инженерен полк, 2-а и 61-а механизирана бригада от състава на Сухопътните войски и инженерно-сапьорната рота на Военноморските сили.

От всички участващи структури бяха изнесени отчети, с главен акцент върху планирането и способите за устройване на разнообразни по темперамент заграждения в подготовката и в хода на провеждането на противодесантна интервенция. За образуването на единно схващане за планирането на характерни инженерни задания по обезпечаване на контрамобилност бяха прегледани структурата и наличието на текстуална и графическа част на проекта на загражденията и трудностите на оперативно и тактическо равнище. Дискутираха се последователността на правене на инженерно-технически планове за устройване на заграждения и трудности, както и организацията на доставяне и подвоз на средства на инженерно въоръжение. Във фокуса на вниманието бе и организирането на взаимоотношението сред родове и специфични войски за осъществяване на проекта за противодесантна интервенция на морско крайбрежие.

Участниците бяха осведомени със актуалните трендове и характерните особености на военноинженерното обезпечаване при обмисляне, подготовка и осъществяване на противодесантна интервенция на морско крайбрежие. Представените материали и извършените полемики бяха напълно съобразени с изнесения от Военноморските сили отчет за оперативните и военно-географски характерности на десантно наличните сектори, региони, пунктове и посоки по черноморското крайбрежие. Подчертано бе, че цялостната и своевременна оценка на крайбрежния терен, климатичните особености и разбора на данните за прилежащата водна линия до 5-метровата изобата са извънредно значими за планирането на загражденията и трудностите, определянето на силите за устройването и прикриването им, нужните материални запаси и периоди за създаване на другите детайли.

Адмирал Ефтимов организира среща с управлението и персоналния състав на 55-и инженерен полк, на която бяха сложени настоящи въпроси за окомплектоването с офицери във формированията от гарнизон Белене, нуждата от осъвременяването на учебно-материалната база и ведомствените жилища, както и от модернизирането на инженерната техника.

Утре, 23 юни, началникът на защитата ще следи демонстрации на качества от рота за обезвреждане на невзривени бойни муниции, както и за устройване на противодесентни заграждения, които ще се проведат в региона на полка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР