Началникът на охраната в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов е отправял

...
Началникът на охраната в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов е отправял
Коментари Харесай

Скандално! Шеф в АЕЦ ругае и заплашва полицай! Ей, голем пе***ас си...

Началникът на защитата в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов е отправял закани и обиди към еднообразен чиновник на Министерство на вътрешните работи за това, че съставил акт за шофиране в нетрезво положение на негов другар, оповестява OFFNews в свое следствие.

Без изненади - става известно, че от цялата преживелица пострадали са няколко чиновници на Министерство на вътрешните работи, а прокуратурата приключва инспекцията, тъй като не счита, че има данни за осъществено закононарушение, макар че изказванията на обиждания служител на реда са доказани от четирима негови сътрудници и макар че в Наказателния кодекс тъкмо за това действие е планувано наказване до 8 години затвор.

Вместо да бъде измамен от отговорност, Караджов, който е някогашен чиновник в Министерство на вътрешните работи, е отхвърлен от поста си.

Случаят е от март месец, само че в сряда в обществените мрежи се появи видео, което е запечатало случката. Тогава пътен служител на реда спрял за инспекция автомобил, който бил каран от другар на Караджов. При инспекция за алкохол дрегерът отчел 1.2 промила. Полицаят съставил акт, а пострадалият водач се обадил на Караджов за помощ, с който до скоро разпивали.

От видеото, което беше публикувано от сътрудник на служителя на реда, излиза наяве, че Караджов си разрешава да насочва закани до униформения и то на територията на Районното ръководство в Козлодуй.

„ Аз тебе ще те сирна до земята. Ти на следващия ден няма да бъдеш служител на реда “, декларира Караджов, сърдит от формирания от служителя на реда акт и даже диктува на приятеля си по какъв начин да оспори акта: „ Не съм склонен със наличието на акта. Г-н... ми е желал рушвет “, се чува от записа.

Караджов даже наскърбява служителя на реда:

Караджов: Ти служител на реда няма да бъдеш. Бъди сигурен, подсигурявам ти, че няма да бъдеш служител на реда. Поне в това, което аз подписвам... аз подписвам контракт...

Полицай: Добре.

Караджов: Няма добре. Ей, голем пе***ас си...

Полицай: Не мислите ли, че ме обиждате?

Караджов: Не, не те наскърбявам. Не те наскърбявам, а си тъкмо подобен. Казвам ти, тъй като знам защо става на въпрос.

Видеото беше публикувано от Цецо Благоев, чиновник в ръководството в Козлодуй. Той описа, че откакто казусът бил раздухан при започване на годината, е почнал „ лов на вещици “. В резултат началникът на ръководството Аспарух Максимов, който е декларирал, че казусът няма да бъде потулен и образува кореспонденция, е заставен да напусне поста си и все още е назначен като редови служител на реда. По негово предпочитание...

В поддръжка на началника си, чиновниците стартират подписка, която обаче по-късно е открадната. Неофициално се твърди, че това е направил чиновник, непосредствен до настоящия шеф на ОДМВР.

След като съобщили, че подписката е открадната, против чиновници в ръководството стартират инспекции и напън.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи споделиха, че инспекция по случая с обиждания служител на реда е формирана още тогава и е препратена на прокуратурата. Говорителят на полицията във Враца Красимир Василев сподели, че служител на реда Благоев, който популяризира видеото, не е бил очевидец на случката и че против него сега тече дисциплинарна инспекция по други случаи, които „ нито директно, нито индиректно имат отношение по инспекцията “ по първия случай.

Към сегашния миг служителят е краткотрайно отхвърлен.

„ Какъв интерес мога да имам от тази история, с изключение на истината да излезе нескрито? “, отговори Благоев. Той твърди, че производството против него е почнало, тъй като е разкрил причинителите на палеж.

Полицаят упорства прокуратурата да стартира инспекция по случая. По думите му в инспекцията не е взет поради видеоклипът, който е възложен на проверяващите.

„ Изводът от постановлението е, че действието е осъществено в тъмната част на денонощието и няма възмутени жители. От историята на уеб страницата "Фейсбук " е видно, че все още има над 8000 възмутени жители, което е съображение да се търси наказателна отговорност от всички участници в инспекцията и причинителя на действието “, декларира Благоев.

Непосредствено след случая шефът на защитата в АЕЦ-а Пешко Караджов е излязъл в болничен и по този начин е избегнал даването на пояснения пред управлението. По-късно обаче той е бил привикан от началниците си, само че не е ясно какво е обяснил.

Зам.-директорът на АЕЦ Козлодуй Цанко Баджийски сподели, че Караджов е отхвърлен от поста. „ А вие по какъв начин оценявате държанието му? “, сподели в отговор на въпрос той. И добави: „ Всеки естествен човек би го оценил по този начин, както и вие “. Той изясни, че не е в течение с детайлности към инспекцията, защото не била под негово директно наблюдаване.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР