Началникът на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Красимир

...
Началникът на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Красимир
Коментари Харесай

Шефът на НСО иска промени в закона за службата

Началникът на Националната работа за защита (НСО) бригаден военачалник Красимир Станчев упорства за законодателни промени в сферата. " Необходимо е да стартира спор за промени в Закона за службата за защита 5 години след влизането му мощ. Те би трябвало да концентрират функционалностите и активността на НСО до същността на държавна охранителна работа с висок публичен престиж. Длъжни сме да се приспособяваме към новите условия и да отчитаме публичните упования към нашата работа ", обоснова ген. Станчев потребността от промени в НСО в коледно видеобращение към своите чиновници.

" Не е задоволително една спецслужба да има собствен закон. Този акт би трябвало да отразява обективните условия на профилираната активност за задачите на националната сигурност, която нито една друга работа или държавна конструкция не може да извършва. Поехме удари от разнообразни страни върху положителното име, престижа и достолепието на НСО. Чухме още веднъж и изцяло несъстоятелни апели за закриване на НСО. Поехме тези удари, само че запазихме положителния звук и професионалното си достолепие ", уточни шефът на НСО.

Станчев акцентира, че службата за защита не може да се лиши от нито един собствен чиновник. Той ще опита да ограничи текучеството на опитни и кадърни експерти, да резервира наличния капацитет и да притегли и образова нови чиновници. Шефът на НСО се ангажира измененията в службата да се случват гладко и да не се вършат " единствено от горната страна ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР