Началникът на Национален военен университет (НВУ) „Васил Левски” бригаден генерал

...
Началникът на Национален военен университет (НВУ) „Васил Левски” бригаден генерал
Коментари Харесай

Началникът на НВУ бригаден генерал Богданов хвърли оставка

Началникът на Национален боен университет ( НВУ) „ Васил Левски” бригаден военачалник Пламен Богданов е подал оставка. Рапортът за освобождението му от служба и от военна работа е подаден на 1-ви юли.

Бригаден военачалник Пламен Богданов
„ Създаването на Военно-въздушно учебно заведение в Долна Митрополия и отделянето на авиофакултета от НВУ е несъвместимо с активността на военния вуз”, бриг. ген. Пламен Богданов, представен от в. „ Труд”.

Той добави, че структурните промени не би трябвало да доведат до разтърсвания в националния боен университет.

„ Трудностите ще са за Военно-въздушното учебно заведение, защото там занапред ще би трябвало да се образуват нови структури и да се назначават кадри”, разяснява бриг. ген. Богданов.

Досегашният шеф на военния вуз показа, че ще извършва длъжността до назначението на нов ректор. Процедурата планува министърът на защитата Красимир Каракачанов да предложи нов шеф, който следва да бъде назначен с декрет на президента Румен Радев.

„ Оставям НВУ в положително положение. В момента в образователното заведение се образоват два пъти повече курсанти спрямо 2014 година. Сега те са 700, до момента в който преди 5 години са били 440”, сподели още бриг. ген. Пламен Богданов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР