Началникът на кабинета „Петков“ Лена Бориславова говори за учредяването на

...
Началникът на кабинета „Петков“ Лена Бориславова говори за учредяването на
Коментари Харесай

Беше много по-важно да използваме първите 100 дни, за да разрешим четири големи задачи преди да учредим партия

Началникът на кабинета „ Петков “ Лена Бориславова приказва за учредяването на „ Продължаваме промяната “ като партия, проблемите в ръководещата коалиция, изборът на гуверньор на Българска народна банка и битката за реформиране на правосъдната система.

„ За нас беше доста по-важно да използваме първите 100 дни, с цел да разгадаем четири огромни задания преди да мислим по какъв начин да учредим партия и да проведем конгрес. Беше значимо да приключим проектът за възобновяване, да създадем първите крачки в правосъдната промяна, да се оправим с Коронавирус и енергийната рецесии “, сподели Лена Бориславова. Тя ще бъде част от изпълнителното тяло на партията.

Като едно от огромните провокации пред Политическа партия Бориславова очерта ясното комуникиране на партията с гласоподавателите. „ Промяната се усеща с дребни стъпчици. За 100 дни не можем да построим пет моста “, сподели тя.

Коалицията

„ Предизвикателство е и връзката вътре в ръководството, само че няма метод като сте разнообразни и непознати обединения и хора да започнете още от първия ден да говорите на един и същи език “, сподели Бориславова.

Тя дефинира като недостиг на ръководството като коалиция желанието да се бориш за дадена идея. „ Много по-важно е да се бориш за идеята, а не да държиш непременно да има политическа непоклатимост “, сподели Бориславова.

„ Много по-лесно би било да оставим да се леят едни пари, да няма никакви митинги и ние да щракаме с пръсти, да сме свежи и заредени, само че това не е схемата, в която сме поискали да участваме “, сподели тя.

Гуверньорът на Българска народна банка

Предизвикателство, което да остане като добър урок – по този начин Лена Бориславова заключи опита за избор на Любомир Каримански за началник на Българска народна банка.

Тя уточни, че когато трима от съдружните сътрудници не утвърждават даден претендент е добре да се отстъпи обратно. „ Борбата за постове непременно без ценене на волята и желанията на съдружните сътрудници, не ни движи напред “, сподели тя.

„ Българска народна банка е органът, който е извънредно значим на национално равнище, който задава фискалната политика на страната. Не може там да застане лице, което няма поддръжка на обединението “, разяснява Бориславова.

На въпрос за настояването на „ ИТН “ да имат повече членове в бюджетната и правните комисии в Народно заседание, Бориславова сподели, че там математиката е в основата на разпределението. „ Ако погледнем числата, Политическа партия са най-ощетени “, сподели тя.

Зелена светлина за започване на договаряния на районен съд Македония с Европейски Съюз, когато има резултати

Съветниците поучават, а не водят външна политика. Правителството на Кирил Петков има подготвеност да даде зелена светлина за започване на договаряния на районен съд Македония с Европейски Съюз тогава, когато има резултати. Това съобщи Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера.

Бориславова разяснява различията сред премиера и външния министър Теодора Генчовска, която в петък в Народното събрание упрекна премиера, че води втора външна политика, в която голяма роля играе неговият външнополитически консултант.

„ Разговорът с госпожа Генчовска е доста ефикасен, както и с всички министри. Заседанията на Министерски съвет протичат в доста градивен дух “, сподели Бориславова и добави, че през вчерашния ден в Битоля външният министър е декларирал, че с премиера приказват в един глас.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР