Началникът на ГЩ на руската армия Валерий Герасимов формално все

...
Началникът на ГЩ на руската армия Валерий Герасимов формално все
Коментари Харесай

Заради пълния провал на руското нашествие Путин е започнал поголовни чистки

Началникът на Генерален щаб на съветската войска Валерий Герасимов официално към момента остава на своята служба, само че в действителност е отхвърлен от нея. Путин сега е в колебание да му даде ли още един късмет. Това разкри съветникът на Зеленски Алексей Арестович в ефира на предаването " Фейгин LIVE ".

" Има грандиозни промени. Малки знаци за грандиони промени. На първо място - в Русия махат цялото управление на Генералния щаб. Правят се чистки, събаряне от служба, премествания. По предварителните данни, с които разполагаме, Герасимов де факто е отхвърлен. Де юри към момента заема длъжността си, само че в вмомента се взема решение дали да му се даде още един късмет или да не му се дава ", съобщи Арестович.

Съветникът на украинския президент сподели, че е свален и командващият на 1-ва танкова войска.
" Това е ударното съветско съединяване, на който се разпореждаха най-големите упования и което воюваше тук, на север, до Изюм. Командирът му освен е свален, само че му е заведено и наказателно следствие, даже наши източници оповестяват, че е допустимо да се промени и квалификацията на обвиняването към такова за " държавна измяна ", добави Арестович.

Той заяви, че е заменен и заместник-начаникът на Генерален щаб. " В момента изясняваме дали това е началникът на Главното оперативно ръководство, който е възнамерявал цялата интервенция, който е виновен за цялостното обмисляне и бойното му приложение. Сменен е и командващият на Централния боен окръг ", добави съветникът на украинския президент.

" Всичко това значи, че (...) съветското управление е дало оценка на своите военни за провеждането на интервенцията. Седни, двойка. По-нататъшната им орис ще бъде печална ", съобщи още Алексей Арестович.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР