Наболелия проблем с транспорта между населените места в община Павликени

...
Наболелия проблем с транспорта между населените места в община Павликени
Коментари Харесай

Служители на фирма в гр. Бяла черква обсъдиха с кандидата на ГЕРБ за кмет на Павликени Ваня Антонова проблема с транспорта в общината

Наболелия проблем с превоза сред обитаемоте места в община Павликени сложиха служащи от една от водещите компании за озеленяване и преправка на плодове в Бяла църква. Вчера те се срещнаха с претендента за кмет на общината, повдигнат от Политическа партия ГЕРБ, Ваня Антонова и с претенденти за общински съветници от листата на Политическа партия ГЕРБ и сътрудниците им от ПД „ Социалдемократи” и Съюз на демократичните сили, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„ След закриването на автобусни линии, доста села в района останаха откъснати от общинския център, желаеме да работим, само че няма по какъв начин да стигнем до работните си места “, сигнализираха хората.

„ При нас за заети към 30 души, само че през акциите броят им се усилва съвсем двойно “, уточни притежателят на компанията Даню Ангелов. Като шеф той е директно обиден от този проблем, който години наред общинското управление не може да реши. „ Предприятия в Павликенско са принудени сами да поемат разноските за превоз на своите чиновници – да купуват или да наемат рейсове, и по този начин да поемат отговорностите на Общината, а това не е вярно “, уточни Ангелов.

Без превоз са селата Росица и Паскалевец, по един рейс стига до Горна и Долна Липница, изолирани са Недан и Върбовка. Автобусите, които пътуват, са в доста неприятно положение – без климатик, мраз през зимата и непоносима горещина през лятото, с течащи покриви, оплакаха се още служащите.

„ Като ръководител на Общинския съвет водих борби за вярно структуриране на транспортната скица в общината, само че не срещнах поддръжка и схващане от кметското управление “, сподели на срещата Ваня Антонова, която съобщи, че това ще е един от главните й цели при продобиване на изборите на 27 октомври. Според нея не са адекванти обясненията, че линиите се закриват, тъй като не са печеливши, нито пък повода са нерегламентираните таксита. „ Има вид Общината да дофинансира губещите линии, само че те да съществуват, с цел да могат хората да са мобилни и да работят във компаниите в района “, сподели тя.

Ваня Антонова уточни и оферти, които претендентите за общински съветници от ГЕРБ имат, а точно – въвеждане на екологичен превоз – електробуси, сред обитаемоте места.

На срещата претендентът за кмет от Политическа партия ГЕРБ Ваня Антонова съобщи готовността си след продобиване на изборите да разшири разговора с хората от обитаемоте места в общината, да бъдат проведени повече приемни отвън Павликени, както и да работи за по-справедливо систематизиране на общинския бюджет към селата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР