Наблюдавахме успешни стрелби на полигон Шабла. Наблюдавахме уменията не само

...
Наблюдавахме успешни стрелби на полигон Шабла. Наблюдавахме уменията не само
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Горд съм от демонстрираните умения от военнослужещите

Наблюдавахме сполучливи стрелби на полигон " Шабла ". Наблюдавахме уменията освен на подразделенията на Военновъздушните сили, само че и на участниците от Сухопътните войски, Военноморските сили и Съвместното командване на специфичните интервенции. Това е едно сложно обучение и съм доста удовлетворен от постигнатите резултати. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов след извършените на Зенитния полигон на Военновъздушни сили – Шабла тактически учения с пробни и взаимни бойни стрелби на формирования за противовъздушна защита от Българската войска и авиационни формирования от Военновъздушни сили с интернационално присъединяване " Шабла - 2023 ", оповестиха от МО .

Той акцентира гордостта, която изпитва при визитите си на военните полигони и бази от демонстрираните усърдие и умения от българските военнослужещи. " Личният състав може да обслужва и да употребява ефикасно техниката и въоръжението, с които разполагаме. Влага доста усърдие, мотивация, дисциплинираност и отговорност. Може доста да приказваме за въоръжение, техника и технологии, само че най-ценното е човешкият капитал, мъжете и дамите в униформа. Всички трансформационни процеси и модернизацията ще бъдат безсмислени, в случай че не запазим тези хора “, безапелационен бе адмирал Ефтимов.

В отговор на журналистически въпрос за опциите за даване на спомагателна военна помощ от страната ни към Украйна, адмирал Ефтимов означи, че военното управление е показало справедлив и неутрален разбор на въоръжението, техниката и боеприпасите, с които разполагаме, както и на вероятностите за тяхното поддържане и развиване. " Най-отговорно изпълнихме решението на предходното Народно заседание, съгласно политическата упоритост и опциите на този стадий “, акцентира той. Началникът на защитата бе безапелационен, че такова решение по отношение на държавна благосъстоятелност, каквато съставляват въоръжението, техниката и боеприпасите на Република България, не е чисто боен акт. " Търси се политически и дипломатически резултат, това е детайл от политиката на цялата страна и дано да оставим политиците да решат “, заключи адмирал Ефтимов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР