Наблюдава се тенденция за увеличаване на случаите на коронавирус в

...
Наблюдава се тенденция за увеличаване на случаите на коронавирус в
Коментари Харесай

Стартирали са проучвания за комбинирани ваксини срещу COVID-19 и грип

Наблюдава се наклонност за увеличение на случаите на ковид в страни като Франция, Германия и Англия. Не се знае дали ще има шеста вълна, само че би трябвало да сме готови за всевъзможни сюжети. Това съобщи в ефира на изпълнителният директор на Изпълнителната организация по лекарствата Богдан Кирилов. 

Той изясни, че някои компании са почнали изследвания за комбинирани ваксини против COVID-19 и грип. „ Някои от фирмите стартираха такива изследвания, допускам, че при започване на идната година към този момент може да има позволена за приложимост комбинирана ваксина. Важно е, че към този момент има много сериозен опит във връзка с съчетание на обособените артикули, защото и преди настъпването на този сезон бяха доставени към 390 000 дози от противогрипната ваксина. Голяма част от тях бяха приложени, тъй че в това число и в България, освен в Европа и по света към този момент има опит “, добави той.

Кирилов изясни, че е значимо да се имунизираме и че имаме отговор, че ще имаме евентуално и пета ваксина против ковид – тази на „ Новавакс “.

Компаниите производители организират клинични изпитвания с приспособени ваксини в България, а в най-напреднал стадий са фирмите производители на ваксини, сподели още Кирилов.

„ Очакваме резултати от клиничните изпитвания в края на април и началото на месец май те следва дадат тези данни, оценени от Европейската организация по медикаментите. Тоест реален период при позитивни резултати от клиничните изпитвания ще бъде към месец юни “, добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР