Наблюдава се тенденция на увеличение на болните както в практиките

...
Наблюдава се тенденция на увеличение на болните както в практиките
Коментари Харесай

Пловдив: Малко под 30% са свободните легла за белодробни, детски и инфекциозни болести

Наблюдава се наклонност на нарастване на болните както в практиките на общопрактикуващите лекари, по този начин и към лечебните заведения за болнична помощ в Пловдив. Това сподели шефът на Регионалната здравна ревизия в града доктор Сийка Димчева след съвещание на Областния действен щаб по отношение на противопоставяне на епидемии от грип и остри респираторни  болести (ОРЗ), представена от Българска телеграфна агенция.

При 30% от изпратените проби в Националния център по заразни и  паразитни заболявания има установен грипен вирус вид А. Малко под 30% пък са свободните кревати в региона във връзка с структурите, които лекуват белодробни, детски и инфекциозни заболявания. Общата заболеваемост в региона към 22 януари е 228 на 10 000 поданици.

Заради увеличението на заболеваемостта учениците от Пловдив и региона ще преминат на онлайн образование от 30 януари до края на периода. Извънкласните форми на образование също ще би трябвало да се реализират неприсъствено.

Ако се наложи, откакто свърши междусрочната почивка от 6 февруари, имаме подготвеност, в случай че данните го постановат, да дадем още три дни почивка, сподели кметът на Пловдив Костадин Димитров.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР