Наблюдатели от ЕС могат да посещават Синдзян, за да разберат

...
Наблюдатели от ЕС могат да посещават Синдзян, за да разберат
Коментари Харесай

Китай кани наблюдатели от ЕС, за да видят какво е положението с уйгурите

Наблюдатели от Европейски Съюз могат да посещават Синдзян, с цел да " схванат в действителност " обстановката в северозападния район, в който Пекин е упрекван, че прави необятно публикувани нарушавания на правата против, съобщи, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Правозащитните организации споделят, че над милион уйгури изнемогват в лагери за политическо превъзпитание, до момента в който акция за насилствена асимилация е ориентирана към учени, религиозни водачи и деятели от най-вече мюсюлмански малцинствени групи.
 Съединени американски щати с нова стъпка по въпроса с правата на уйгурите и против китайския режим Съединени американски щати с нова стъпка по въпроса с правата на уйгурите и против китайския режим
Конгресът на Съединени американски щати утвърди наказания против китайски чиновници поради всеобщото затваряне на уйгурите, усилвайки натиска и на различен фронт в прочие..
Международният напън е насочен към ръководещата комунистическа партия на Китай поради дейностите й в богатия на запаси район, а в понеделник Европейският съюз притисна Китай да пусне самостоятелни наблюдаващи на Брюксел в Синдзян. По този метод Евросъюзът обвързва правата на индивида с бъдещите търговски и капиталови покупко-продажби с Пекин.
В отговор представител на външното министерство съобщи, че Евросъюзът е " добре пристигнал " да посети региона, " с цел да разбере същински обстановката и да не разчита на клюки ".
" Европейски Съюз изрази желанието си да посети Синдзян, Китай към този момент се е съгласил и е подготвен да се контракти ", сподели Уан Уънбин пред кореспонденти.
Китай отхвърли предходните апели за даване на свободен достъп до Синдзян и представителят не удостовери, че на наблюдаващите от Европейски Съюз ще бъде позволено да пътуват свободно в района.
 Официален китайски документ сподели репресията над уйгурите Официален китайски документ сподели репресията над уйгурите
Официален китайски документ демонстрира, че членове на уйгурското малцинство в северозападната част на страната са били задържани всеобщо,...
Пекин разказва своите лагери в Синдзян като центрове за професионално образование, където се дава обучение, с цел да се извади популацията от бедността и да се в профил ислямският радикализъм.
Китай твърди, че рецензиите във връзка с Синцзян са политически стимулирани и се основават на неистини за това какво се случва в големите уреди, които е построил.
През декември Китай предложения футболиста на Арсенал Месут Йозил да посети Синдзян и да се убеди самичък в обстановката, откакто той осъди отношението към уйгурите и подлага на критика мюсюлманските страни, че не взимат отношение по хипотетичните злоупотреби.
В понеделник американските митници обявиха, че ще забранят на китайски артикули, в това число памук, дрехи и артикули за коса, от Синдзян поради опасенията, че са създадени с насилствен труд.
 Турция публично повдигна въпроса за уйгурите в Китай Турция публично повдигна въпроса за уйгурите в Китай
Турция осъди остро отношението на Китай към уйгурската мюсюлманска етническа националност като " извънредно смущаващо за човечеството " и...
Във вторник Китай разгласи американския ход като „ тормоз “ и отхвърли обвиняванията в насилствен труд като „ цялостна небивалица “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР