На заседанието на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз днес

...
На заседанието на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз днес
Коментари Харесай

Въвеждаме ВАР веднага в БФ футбола

На съвещанието на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз през днешния ден беше взето решение за неотложно въвеждане на системата за видеоповторение, известна като ВАР. Ще бъде основана комисия за внедряването ѝ в Първа лига.

Системата ще бъде конфигурирана първо на националния стадион " Васил Левски " и на " Лудогорец Арена ", с цел да може да бъде употребена в плейофа за Евро 2020 против Унгария на 26 март, както и в 1/16-финалите за Лига Европа, в който Лудогорец ще семейства в Разград на 20 или 27 февруари следващата година.

" На предходния Изпълком тази точка е обсъждана. Бяха поканени хора от съдийската комисия да ни кажат къде сме ние. Това е трябвало да бъде направено отдавана - разяснява членът на Изпълкома Кирил Домусчиев на конференцията след съвещанието. - Притесненията са, че националният тим на България би трябвало да играе на стадион с конфигуриран ВАР. Това не е да пристигна едно микробусче. Хората от УЕФА мислеха даже вид да не играем домакинския си мач в Унгария. Колкото по-бързо го вкараме, толкоз по-добре. Това ще даде освен правдивост. Догодина няма да можем да играем в групите на Лига Европа без ВАР. Трябва съдиите да имат непрекъсната процедура с ВАР в родното състезание. За страдание, сме закъснели. Сега би трябвало с господин Фурнаджиев и сътрудниците да забележим от кое място ще пристигна финансирането. Трябва да се плануват средства за въвеждането на ВАР, тъй като доста клубове няма да могат да си го разрешат ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР