На заседание, проведено на 27 февруари 2020 г., Управителният съвет

...
На заседание, проведено на 27 февруари 2020 г., Управителният съвет
Коментари Харесай

Официално: Експресбанк се вля в ДСК

На съвещание, извършено на 27 февруари 2020 година, Управителният съвет на Българска народна банка взе решение за разрешаване на преобразуването на „ Експресбанк “ АД посредством вливане по реда на член 262 от Търговския закон в „ Банка ДСК “ ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на националната банка, представени от " Стандарт ".

След преобразуването „ Банка ДСК “ ЕАД става повсеместен приемник на „ Експресбанк “ АД, която се приключва без разпродажба.

Управителният съвет на Българска народна банка издаде и лиценз за осъществяване на активност като сдружение за електронни пари на „ Майфин “ ЕАД (в развой на учредяване) на съображение член 37, алинея 2, по отношение на член 12, алинея 1 от Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС) откакто откри, че заявителят е дал всички изискуеми сведения и документи и са изпълнени изискванията за издаване на лиценз по член 10 от ЗПУПС и съответните условия на Наредба № 16 на Българска народна банка от 29 март 2018 година за издаване на лицензи и утвърждения, за регистриране в регистъра по член 19 от ЗПУПС и за условията към активността на операторите на платежни системи с окончателност на сетълмента.

Съгласно член 42, алинея 1, т. 1 от ЗПУПС сдружението е уведомило Българска народна банка, че има намерение да дава като спомагателна активност платежните услуги по член 4, т. 3, 4, 5 (предложение първо), 7 и 8 от ЗПУПС.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР