На януарската сесия за определяне нивото на владеене на английски

...
На януарската сесия за определяне нивото на владеене на английски
Коментари Харесай

Първите изпити по STANAG във ВВВУ „Георги Бенковски“ за 2024 г. завършиха успешно

На януарската сесия за установяване равнището на притежаване на британски език на повсеместен и непълен изпит се явиха 20 военнослужещи и цивилни чиновници от военни формирования на БА и 27 курсанти от ВВВУ „ Георги Бенковски “.

Д-р Анна Гунчева - началник на екип „ Сертифициране по британски език “ и старши преподавателките Влада Боянова, Сияна Мирчева, Мария Генова, Димитрия Кирякова и Нели Господинова от същия екип в Департамент „ Дистанционно образование, езикова подготовка и подготовка “ на ВА „ Г. С. Раковски “ с такт и доброжелателност предразполагаха кандидатиге да покажат и потвърдят знанията и уменията си по четирите съставния елемент на изпита - слушане, говорене, четене и писане или на части от него. Използваният тест е функционален, отговарящ на общите стандарти,приети в НАТО за другарство в англоезична среда, за реализиране на оперативна съгласуемост.

Всички явили се на тестванията покриха условията.

Най-много са защитилите равнище 2, което значи притежаване на британски на доста положително работно равнище.

Петима от офицерите и петима от курсантите са постигнали равнище 3, което значи задълбочено и пълноценно притежаване на езика. Много от претендентите са постигнали равнище 2 и равнище 3 в другите съставни елементи от изпита.

Малцина са задоволилите се с равнище 1, което е задоволително за оцеляване в чуждоезична среда.

Д-р Гунчева изрази благодарността си към шефа на Департамент „ Природни и филантропични науки “ доцент доктор Галина Тодорова и преподавателите по британски език от ВВВУ „ Георги Бенковски “, които са насочили подготовката на обучаемите за преодоляване на езика на доста високо работно равнище. Екипът работи при отлична организация от страна на Департамента.

Явилите се на януарската сесия ще получат документите си за съответното равнище на притежаване на британски език по стандартите на НАТО STANAG 6001.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР