На всички ни се е случвало да трупаме малки дрънкулки,

...
На всички ни се е случвало да трупаме малки дрънкулки,
Коментари Харесай

Бързи, смели, сръчни

На всички ни се е случвало да трупаме дребни джунджурии, на които не може да намерим място. А помисляли ли сте да си извършите сами лавици - хем ще позиционирате всички дребни фигурки, хем ще красят дома. Ето по какъв начин може малко по малко да си извършите такива.

Материалите

 Снимка 334817

Това, което ни би трябвало като материали за рафтовете, са дървени дъски (броят им зависи от броя на рафтовете, които искате), въже, железни пръстени, ножици, трион, бормашина.

Стъпка 1

 Снимка 334818

Пробиваме по два отвора в противоположните краища на дъската, като се стремим дупките да са на еднообразно разстояние от двата края.

Стъпка 2

 Снимка 334823

За да закачим първия си рафт, отрязваме две части от въжето на мечтаната дължина, на която желаеме да висят рафтовете, като не забравяме да оставим място за завързаните краища. Сгъваме двете части на половина и слагаме сгънатия край под металния пръстен.

Стъпка 3


 Снимка 334825

Издърпваме сгънатия край над металния пръстен, след което и останалата част от въжето нагоре и през халката.

Стъпка 4


 Снимка 334826

Издърпваме въженцето опънато, с цел да създадем възела към металния пръстен.

Стъпка 5


 Снимка 334830

Разделяме четирите висящи елементи от въжето две по две. Провираме в направените дупки от едната страна на дъската и повтаряме същата процедура и от другата страна.

Стъпка 6


 Снимка 334833

Регулираме дължината на въженцето, с цел да висят рафтовете на такава височина, на каквато желаеме. След това вършим възел в края на всяко парче въже. Отстраняваме непотребния връв.

Стъпка 7


 Снимка 334834

Закачаме готовите лавици.

Стъпка 8


 Снимка 334816

Добавяме някои от обичаните си декоративни фигурки и сме подготвени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР