На всеки се случва в един или друг момент от

...
На всеки се случва в един или друг момент от
Коментари Харесай

Как да се предпазим от зли очи

На всеки се случва в един или различен миг от живота да контактува с хора с неприятен взор, които съзнателно или без да желаят да ви нанесат зло, да ви урочасат или да пренесат върху вас своята отрицателна сила.

След срещата с сходен човек, най-добре си направете прочистващ обред. Ако ви е бил на посетители, вземете една свещ и я запалете. Направете три кръгови придвижвания във всеки ъгъл на стаята, където е бил вашия посетител. Направете същото и пред входната врата на жилището ви.

Друго средство, което ще ви помогне е да си извършите чай от мента или офика. Разредете отварата в 7 литра вода и измийте с нея пода на стаята, където е бил отрицателния ви посетител, най-голямо внимание обърнете на антрето и там забършете най-добре.

Ако авансово знаете, че ви следва среща с противен за вас човек, предприемете ограничения за самоотбрана. Седнете със събрани крайници и ръце и въображаемо създайте към себе си непробиваема стена против отрицателни въздействия и неприятни очи. Бъдете спокойни и вярвате в своите вътрешни сили.

След среща с индивидът с неприятен взор, който може да ви урочаса прибегнете към най-изпитаното средство – водата. Тя има мощно очистващо деяние. Вземете си душ с какъв брой се може по-студена бликам вода.

 Планински кристал против зли очи

От зли очи могат да ви предпазят безценен камък или планински кристал. Носете със себе си изострен предмет като брошка, някаква остра закопчалка или забодете в подгъва си топлийка.

Хубаво е да си носите синапово или житно зърно. Сложете го в джоба си или си го зашийте в подгъва. Сменяйте зърното на към месец, изхвърляйте остарялото във вода.

Пазете се, тъй като когато някой е урочасан от зли очи, той може да се разболее и да му се струпат куп несгоди. Бъдете деликатни с хората, за които знаете, че имат такива очи. Най-често сините и зелени очи са спрягани за неприятни. Избягвайте и хора с две разнообразни по цвят очи, прекомерно вдлъбнати или с друга величина очи.

Носете в себе си амулети с форма на око на жаба, сини мъниста, нещо, което прилича ирис или червен конец.

Червеният конец се счита съгласно фъншуй за мощен енергиен предмет - един от най-силните за отбрана от уроки и неприятни очи. Предпазва от зли духове, притегля шанса и даже може да построи невидима отбрана към притежателя и да го защищити от злоба и неприятни намерения.

Отдавна се знае, че солта защищава от негативна сила и заради това се употребява в ритуали. За предотвратяване от неприятни очи си направете дребни пликчета от естествени материали и сипете в тях лъжичка сол. Разпръснете торбичките на разнообразни места - в колата, в чекмеджето на бюрото, в чантата, в кухнята. За разлика от доста други амулети, солта може да се употребява в композиция с други талисмани за отбрана без да понижи своето деяние.

Кръстът е повсеместен талисман, който защищава освен от зли очи, само че и от всякакво зло. Той обаче може да помогне единствено на набожен човек. Не бива да се приема за следващата висулка, а за нещо доста персонално и стойностно. Кръстчето би трябвало да се носи единствено от един човек, не трябва да се преотстъпва и заменя. Няма значение от какъв материал е направено, само че е хубаво да се освети в черква.

Сребърните бижута са чудесно средство за предотвратяване от уроки и зли очи. Характерно за среброто е, че има свойството да блокира всяка една външна отрицателна сила. Макар и толкоз мощен талисман, със среброто би трябвало да се внимава, защото не е съвместимо с други благородни метали. Комбинацията му със злато е безусловно неразрешена, тъй като не просто не защищава от неприятни очи, а даже образува сериозен енергиен дисбаланс, който може да се отрази доста зле на притежателя.

От дълги години се има вяра, че безвредната игла е извънредно мощен талисман освен против зли очи, само че и против тежки проклятия. За да е още по-силно действието й, най-добре е да се освети в черква. Безопасната игла може да защищава, само че единствено в случай че е забодена върху дреха. Не е нужно да се носи в домашни условия, а единствено когато се излиза на открито или следва среща с отрицателни хора.

 Студен душ против зли очи

След среща с противен човек, който ви е бил на посетители вкъщи, се предлага филтриране благодарение на свещ. Вземете една свещ и направете по три кръга във всеки ъгъл на стаята. Същият обред се прави и на входната врата, с цел да се отстрани всякаква остатъчна сила.

Изберете някой от горепосочените амулети против зли очи и го носете постоянно със себе си. Само той обаче не е задоволителен да ви защищити от негативизма в близост. Опитвайте се да бъдете усмихнати и положителни даже и в тежките обстановки, не обръщайте внимание на дребните ежедневни пречки и прехвърлете съзнанието си на равнище, в което не се впечатлявате от всяка казана дума.

Когато се прибирате мийте очите си и се освобождавайте от насъбраното напрежение денем посредством релаксация, медитиране и приятни занимания в компанията на обичани хора. Ако се усещате доста отпаднали, вземете душ. Водата има пречистващи свойства, отмива всичко неприятно и неприятно, отстранява главоболие и напрежение. Колкото по-студена е водата, толкоз лековитото й деяние е по-силно. Разбира се, не си причинявайте дискомфорт и не си вземайте мразовит душ.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР