На всеки се случва да му се доспи следобед, докато

...
На всеки се случва да му се доспи следобед, докато
Коментари Харесай

Как да се справим със следобедната умора без кафе

На всеки се случва да му се доспи следобяд, до момента в който е на работа. И умората постоянно ни хваща неподготвени и даже без да сме били затрупани със задания.
 Движението, въглехидратите, захарта и по какъв начин да се заредим с повече сила
Как да се заредим с повече сила

И защо може да е симптом умората

Всички сме чували или към този момент сме изпитали ободрителния резултат от късите разходки отвън офиса, здравословната закуска и по-лекия обяд, както и от следобедната сънливост за към 10-30 минути, в случай че работим у дома.

Но с тях не се изчерпват всички трикове, с които можем да се ободрим, без да посягаме към нормалната доза следобедно кафе. А то постоянно просто ни разтреперва, само че не ни зарежда с сила или с мотивация, да речем.
 Снимка 544302

, че всичко, което е в положение да ни разсмее - от комичен видеоклип в Фейсбук или занимателна сцена от филм в YouTube, може и не просто да ни вдигне настроението, само че и да ни върне мотивацията и да ни зареди с сила.

Смехът ускорява сърдечната периодичност и разхода на сила, също така облекчава напрежението и смъква кръвното налягане. И въздейства като лека подготовка, тъй като подвига равнищата на ендорфините - хормоните на щастието.
 Снимка 544304

Колкото и необичайно да звучи, дъвченето на дъвка също може да повдигне духа ни. Според не дъвката оказва позитивен резултат върху настроението, покачва бдителността и усъвършенства когнитивните функционалности.
 Дъвките, поглъщането й и какво се случва с нея в стомаха
Какво се случва, в случай че глътнем дъвка

И за какво не е просто изпитано заплашване на децата

вместо да пием кафе, щом усетим отмалялост следобяд, да си пуснем обичаната музика , която ни кара да затанцуваме. Защото тя незабавно ще увеличи и притока на допамин, скъпото вещество, което дава отговор за положителното ни въодушевление.
 Снимка 544303

и друго. Ако се отпуснем повече и запеем, това напълно ще ни отвори очите и ще усетим по-мощен прилив на сила.

Водата е жизненоважна за редица процеси в нашия организъм. Според на Университета на Кънектикът приемът единствено с 1,5% по-малко от дневната доза вода може да докара да отмалялост и некадърност за централизация. Особено при дамите.
 Лимон, психологично положение, умствена активност и по какъв начин да нарежем плода, с цел да усетим изгодите от аромата му
2 аргументи да държим лимон до леглото

Но нарязан по избран метод

Ароматът на цитрусови плодове като лимон и портокал, както и на маточина , също има невероятната дарба да смъква напрежението и да ни зареджда с нови за сили за останалата част от деня. Достатъчно е просто да ги държим покрай нас, без значение дали в недопечен тип или под формата на масла, припомнят още от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР