На всеки му се е случвало да има проблеми със

...
На всеки му се е случвало да има проблеми със
Коментари Харесай

Как да се преборим с хроничното безсъние

На всеки му се е случвало да има проблеми със съня. От неспособност да заспи до необяснимо будене късно на нощта. Всичко това може да се дължи на доста фактори от всекидневието ни, само че едно е несъмнено - нарушава естественото ни действие и води до отмалялост.

Има и някои неща, които съгласно The Guardian можем да създадем, с цел да подобрим съня си.

Обстановката

Важно е да създадем удобна конюнктура за сън в спалнята. Това значи, че би трябвало да бъде оптимално безшумно и мрачно в стаята. Много значимо също е да използваме леглото единствено за сън и секс.

Което автоматизирано изключва използването на преносими компютри и телефони в леглото.

Стимуланти

Ако имаме проблеми със съня, би трябвало да заобикаляме използването на кофеин и енергийни питиета. Пиенето на алкохол преди лягане също би трябвало да бъде избягвано, тъй като забавя метаболизма и затруднява организма ни.

Добавки

Магнезият е всичко, което ни би трябвало. Той понижава чувството за стрес и работи отпускащо върху мускулатурата. Освен от таблетки, можем да си набавим магнезий и от черен шоколад, сусам, тиквени семки и други.

Активност

Здрав дух, в крепко тяло, нали? Трябва да бъдем физически дейни, с цел да изразходваме сила. Плуване, бягане, фитнес и всяка друга активност е добре пристигнала. Разбира се, не би трябвало да ги вършим директно преди лягане.

Все отново, в случай че невъзможността да си набавим първокласен сън продължава прекомерно дълго, би трябвало да се посъветваме с доктор, с цел да ни предпише небходимите лекарства. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР