На всеки може да се случи погрешка или заради невнимание

...
На всеки може да се случи погрешка или заради невнимание
Коментари Харесай

Как да възстановите изтрити контакти в iPhone

На всеки може да се случи простъпка или поради нехайство да изтрие значими контакти от телефона си. Какво да извършите следователно? Ето няколко съвета, подобаващи за iPhone.

Възстановяване на контакти посредством iTunes

Най-лесният метод да се възвърне изгубен контакт е като се употребява последното аварийно копие, което се съхранява в iTunes. Всеки път, когато свържете вашия iPhone с iTunes, софтуерът основава списък, от който можете да се възползвате при положение на проблеми като този.

Трябва обаче да имате поради, че в случай че се възползвате от този списък, вашия iPhone ще се върне към своето предходно положение. Ако сте добавили нови контакти или сте правили други промени, те ще бъдат изгубени. Бъдете наясно с това преди да започнете процедурата.

За да употребявате iTunes за възобновяване на загубен контакт, свържете телефона си с компютъра посредством USB и отворете iTunes.

Използвайте иконата на iPhone до горната част на потребителския интерфейс за достъп до настройките, свързани с вашето устройство.

Използвайте бутона „ Restore Backup “, с цел да върнете телефона си към по-рано негово положение. Ако преди малко сте създали ново аварийно копие, тази алтернатива ще бъде в сиво, тъй че се уверете, че iTunes няма да стартира процеса автоматизирано, когато включите телефона си.

Можете да отмените всяко автоматизирано архивиране, като натиснете бутона „ X” в iTunes и да предотвратите това да се случи в бъдеще като отидете в Preferences > Devices и сложите отметка до „ Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically “.

Възстановяване на контакти посредством iCloud

Ако скоро не сте свързвали вашия iPhone към iTunes, то iCloud може да се окаже вашия избавител. Проверете дали вашето устройство е настроено да архивира наличието си на iCloud, като отворите Settings, намерите iCloud секцията и вижте дали опцията „ Contacts “ е включена.

Ако опцията е била включена, отидете на iCloud.com от вашия уеб браузър и се логнете. Ще видите екран, който наподобява като подобен за избор на iOS приложения. Кликнете Contacts и ще видите лист на вашите контакти. Проверете дали контактът, който липсва на телефона ви е там.

Сега имате опция да добавите ръчно контакта в телефона си или да възстановите контакта от вашия iCloud списък.

За възобновяване от списък ще би трябвало да се върнете в iCloud секцията на приложението Settings на вашия iPhone, да изключите опцията „ Contacts “, а по-късно да изберете „ Keep on My iPhone “. След това още веднъж включете опцията и изберете „ Merge “, когато бъдете подканени. Този развой ще попълни изчезналите контакти в телефона ви, които се съхраняват в iCloud.

Източник: digital.bg

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР