На всеки две години министърът на образованието трябва да внася

...
На всеки две години министърът на образованието трябва да внася
Коментари Харесай

БСП чака отчет от МОН за реформите в образователната система

На всеки две години министърът на образованието би трябвало да внася пред Народното събрание отчет за осъществяването на промените в системата и за резултатите от измененията в Закона за учебното и предучилищното обучение. Това не се случва, затова министърът не съблюдава закона, съобщи в ефира на БСТВ депутатът от левицата Ирена Анастасова. От Българска социалистическа партия чакат и проект за деяние за премахване на установените пропуски при провеждането на промените.
Такъв разбор и подобен отчет досега няма. Проблемът е, че не се съблюдава законът, само че и отсъстват каквито и да било разбори, в това число публични, на страницата на МОН, сподели още тя. По думите й страшното е и че този закон е бил въведен в цялата просветителна система без експериментален интервал и въвеждане на обособени детайли на терен. Цялата система беше хвърлена в този опит и виждаме резултатите, безапелационна бе тя.

Анастасова разяснява, че при отсъствието на Българска социалистическа партия се е видяло по какъв начин работи Народното събрание - пазарлъци за кворум, приемане на едвам няколко закона за тези месеци, липса на съществено законодателство. Отсъствието на Българска социалистическа партия повлия на работата на Народното събрание и то не в добра светлина. Намерихме Народното събрание изменен, разяснява тя. И означи, че другите партии в Народно събрание също са почнали да се занимават със обществена тема - тематиките, които Българска социалистическа партия постоянно е отстоявала. Като образец уточни плановете на Движение за права и свободи за понижаване на Данък добавена стойност за хляба, за детски храни и детски артикули и за безвъзмездни детски градини.

Изведнъж се сетиха за тези проблеми. Българска социалистическа партия приказва по тези тематики от началото на това Народно събрание и сме внасяли оферти при приемането на проектобюджетите и бюджетите на страната, само че те бяха отхвърлени. Сега се оказа, че може да се приказва и да се търси решение по тази тема, сподели още Анастасова. Тя изрази вяра този парламент да е по-различен и от позиция на диалогичност, на вслушване в мнението на съперника.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР