На връх 59-ия си рожден ден премиерът Борисов се поклони

...
На връх 59-ия си рожден ден премиерът Борисов се поклони
Коментари Харесай

„Понеже одъртява“, премиерът Борисов посрещна рождения си ден на работа

На връх 59-ия си рожден ден министър председателят Борисов се поклони на Божи гроб На 59-я си рожден ден министър председателят Бойко Борисов получи Орден на рицаря на Йерусалим за заслуги към православието и беше провъзгласен за популярен пълководец на ордена на Божи гроб . Това се случи по време на аудиенцията на министър-председателя при Патриарха на Йерусалим Теофилос Трети, в границите на тридневната аудиенция на българската делегация в Израел.
 
За персоналния си празник Борисов получи стотици поздравления и дарове, измежду които ваза и торта, а президентът на Израел Реувен Ривлин му изпя песента Happy Birthday.
 
 пресцентър, Министерски съвет

Рожденият ден на българския министър председател съответства с плануваното посещаване в Израел и претрупан работен ден за делегацията ни. Сутринта Бойко Борисов се срещна с сътрудника си Бенямин Нетаняху и с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер , а на обяд беше посрещнат от президента Реувен Ривлин с изненада - торта със свещичка и специфична ария.
 

 
 пресцентър, Министерски съвет-->

Развълнуван, министър председателят Борисов показа пред президента Ривлин, че " тъй като одъртявал ", се постарал празникът да мине като работен ден.
 
 пресцентър, Министерски съвет

А денят продължи с поклонение на Божи гроб и визита при Патриарха на Йерусалим Теофилос Трети . Домакинът почерпи българските си посетители с обичайната израелска напитка и кафе, а на разлъка награди българския министър-председател с Орден на рицаря на Йерусалим за заслуги към православието, като му пожела да има сили и кураж в своите каузи.
 
 пресцентър, Министерски съвет



Самият той показа, че първия привет за рождения си ден получил още в среднощ от премиера на Гърция Алексис Ципрас . Предварителен подарък за празника му направи турският му сътрудник Бинали Йълдъръм, който му подари ваза.
 
 пресцентър, Министерски съвет

Кулминацията на рождения ден ще бъде довечера в столицата Тел Авив , където Бойко Борисов ще получи още дарове - българската общественост му е подготвила специфична торта, а за настроението на цялата делегация ще се погрижи певицата Николина Чакърдъкова дружно със своя отбор. Тя ще изнесе концерт в залата Ихал ха-тарбут.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР