На волана на стокхолмското си такси Йота Никопулу прави доставка

...
На волана на стокхолмското си такси Йота Никопулу прави доставка
Коментари Харесай

Как в Швеция такситата се включиха в борбата срещу пандемията

На кормилото на стокхолмското си такси Йота Никопулу прави доставка след доставка на проби за ковид, един метод за управляващите на шведската столица да засилят потенциала си за тестване, а въпреки това за таксиметровите компании да запълнят неналичието на облага, провокирана от пандемията, предава от шведската столица организация Франс прес.

От лятото четиридесетгодишната жена кара непрестанно до гара в стокхолмско предградие, с цел да взима един по един PCR проби. Мисията ѝ е да ги разнася до всеки, който има признаци на болест с вируса и е изискал да си направи тест.

Тази интервенция е част от стратегия, подета през юни от управляващите на шведската столица, целяща да ускори потенциала за диагностициране в една от най-засегнатите от вируса страни в Европа.

Две таксиметрови компании в този момент извършват тази задача. Заедно те доставят към 25 000 теста на седмица в Стокхолм и покрайнините му, съгласно университетската болница Каролинска, в един район, в който се тестват сред 45 000 и 52 000 души седмично.

Йота Никопулу е един от 1500 водачи в компанията си Такси Стокхолм, която откликна на апела да обезпечи превозването на тестванията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР