На Великден, 7 април 2018, ненужна незаконна сеч бе извършена

...
На Великден, 7 април 2018, ненужна незаконна сеч бе извършена
Коментари Харесай

Великденски погром: Изсекоха гората край дома на Вергил Димов в Панагюрски колонии

На Великден, 7 април 2018, ненужна противозаконна сеч бе осъществена още веднъж в Панагюрските колонии. Дворът на емблематичната за селището вила на Вергил Димов бе грубо сакат, заяви неговият внук Вергил Стойнов.

Цял ред от прелестни стогодишни ели и смърчове по края на мястото бяха повалени. Това бяха двайсетина напълно здрави дървета оформящи най-романтичната част на курорта. Уникалната за колониите и въобще арка от елхи бе също на половина изсечена, разяснява той във профила си във Facebook, където е разгласил и фотоси от варварската сеч.



Какво светотатство! При това осъществено без притежателите да са предизвестени. Вместо да създадат вилата с двора културен монумент поради неповторимите си архитектура и насаждения, в случай че не за ролята на притежателя ѝ за построяването на колониите, панагюрци я унищожиха и оскверниха. Надявам се срамът да не е единственото им наказване.

Разбирам, че нито естественото благосъстояние, нито културното завещание са приоритет на новобогаташите. Но тук безспорно имаме случаи на превишени компетенции и противозаконна сеч, причинителите на която скоро ще се прочуят, написа още Стойнов.

Вергил Димов е министър в държавното управление на Константин Муравиев, което просъществува единствено 7 дни - сред 2 септември и 9 септември. Осъден е от Народния съд и лежи 10 години в пандиза. Веднага след 9 септември вилата му в Панагюрските колонии е иззета, само че след излизането му от пандиза е върната на фамилията.

Улицата, която води до дома му носи неговото име.



Според Вергил Стойнов дърветата са изсечени от щангиста Стайко, който направил това по разпореждане на братя Хаинови.

Стойнов е разгласил и фотоси, на които е посочил по какъв начин е изглеждала гората преди този момент и коя част от нея е унищожена.



Елите в алената рамка към този момент са изсечени
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР