На вечеря, организирана от генерал-губернатора на Ямайка, херцогът на Кеймбридж

...
На вечеря, организирана от генерал-губернатора на Ямайка, херцогът на Кеймбридж
Коментари Харесай

Принц Уилям в Ямайка: Ужасяващото зверство на робството завинаги опетни историята ни

На вечеря, проведена от генерал-губернатора на Ямайка, херцогът на Кеймбридж повтори изявленията, направени от татко му принц Чарлз през ноември, заклеймявайки робството и се извини за историческата роля на фамилията му в търговията с плебеи, съобщи Си Ен Ен.

„ Напълно съм склонен с татко ми, принцът на Уелс, който сподели в Барбадос предходната година, че ужасяващото безчовечие на робството вечно опетни историята ни “, сподели Уилям. „ Искам да изразя дълбоката си тъга. Робството е непоносимо и в никакъв случай не е трябвало да се случва “, продължи той.

„ Болката е дълбока, само че Ямайка продължава да построява своето бъдеще с увереност, храброст и мощ на духа. Силата и споделеното възприятие за цел на народа на Ямайка, показани във вашето знаме и мото, се радват на несломим дух. “

Принц Уилям и брачната половинка му Кейт са на едноседмична обиколка в Карибите, посещавайки Белиз, Ямайка и Бахамите за поредност от задължения.

Речта на херцога идват ден откакто дребна група протестиращи против монархията се събраха в ямайската столица Кингстън, с цел да изискат опрощение от Англия.

Някои скандираха „ Извинение в този момент, репарации в този момент “, до момента в който други носеха плакати с надписи „ Извинете се “ и „ Нека се отървем от ръководството на кралицата “.

Кралски ангажимент в събота в Белиз също беше анулиран на фона на докладваната опозиция от локалните поданици.

Връзката на Англия и Ямайка се простира от епохи. Островът е завзет от британците през 1655 година и остава под негово ръководство, до момента в който не получава самостоятелност през 1962 година, само че остава част от Британската общественост с кралицата като държавен глава. По-голямата част от ямайците са с африкански генезис и са потомци на плебеи, трафикирани в страната от европейски колонисти.

Ямайка ще означи 60 години самостоятелност от Англия през август тази година, само че има жители на страната, които се надяват да се възползват от момента за преход към република.

В сряда Уилям и Кейт се срещнаха с премиера на Ямайка, Андрю Холнес, преди да посетят учебно заведение, болница и план за подкрепяне на млади мъже в риск.

Холнес сподели на двойката, че Ямайка „ продължава “ и ще реализира „ същинската си упоритост “ да бъде „ самостоятелна “.

„ Ямайка е такава, каквато можете да видите. Страна, която се гордее с историята си, доста се гордеем с това, което сме постигнали и продължаваме напред. Възнамеряваме в къс период да осъществим същинската си упоритост – да бъдем самостоятелна, развита, просперираща страна ", сподели Холнес.

" Тук има проблеми, които, както знаете, не са решени. Но вашето наличие дава опция тези въпроси да бъдат сложени и да бъдат прегледани, доколкото можем ", добави министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР