На Вдовици всеки би могъл да погледне от различен ъгъл.

...
На Вдовици всеки би могъл да погледне от различен ъгъл.
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Вдовици“

На " Вдовици " всеки би могъл да огледа от друг ъгъл. Би могъл да откри и по-дълбок смисъл - освен това не един и два, в сравнение с се чака от обирджийски филм. И тъй като това не е първият сходен, който гледаме, а по-скоро следващият, то дано създадем занапред ангажимента, че " Вдовици " е доста друг от " Бандата на Оушън " във всичките му елементи, че даже и в женския му еквивалент отпреди няколко месеца.

А разликата е в това, че обирът (като основата, върху която целият филм стъпва) е показан не като най-якото нещо, което човек може да прави, с цел да си изкарва хляба, пиенето и удоволствията, а като поредност от насилствени събития и дейности, чиято цел е да избави живота ни.

 Снимка 389757

Екип от четирима изпечени обирджии са на път да създадат следващия си удар за два милиона $. Успяват, само че до момента в който бягат, нещо се обърква, колата се взривява и всички - включително и парите, отиват по дяволите. Лошото е, че милионите са на един тъкмо избран човек, а той си ги желае непременно.

А ги желае от вдовицата (Виола Дейвис) на ръководителя (Лиъм Нийсън) на преди малко заровената тайфа за кражби. Дава ѝ един месец период, с цел да му събере двата милиона.

Хваната натясно, Виола Дейвис намира тайното тефтерче на брачна половинка си. В него, с изключение на описанието на всеки грабеж, осъществен до момента от групата на мъжа ѝ, има и подробен проект за един предстоящ. Остава проектът да се приведе в деяние, само че ѝ трябват хора.

Намира ги елементарно - в лицето на останалите вдовици от екипа на мъжа си. Именно като вдовици, те нямат различен излаз с изключение на да дадат всичко от себе си, с цел да създадат обира и дружно да върнат парите.

 Снимка 389759

Интересно е, че около обира " Вдовици " съумява много леко, само че безусловно тъкмо, да подмятна и едни избрани тематики от съвремието ни. Като тази за любовта и човешките взаимоотношения отвън раса и цвят на кожата; като тази за домашното принуждение или тази за зависимостите (в съответния случай хазарт); както и какво изживява всеки, когато не може да си тръгне от индивида, който до неотдавна е обичал.

Сърбят ни ръцете да напишем, какъв брой ни хареса представянето на Даниел Калуя (който влезе в полезрението ни с " Черната пантера " ), тъй като ролята във " Вдовици " му лепва ужасно добре. За Лиъм Нийсън - единствено суперлативи, само че в случай че би трябвало да бъдем почтени, беше ни необичайно, че героят му не избави нито един човек.

 Снимка 389760

Но би трябвало да се спомене също, че целия филм изнася Виола Дейвис (Оскар за поддържаща женска роля през 2017 г.). А сега, в който сподели: " Никой не мисли, че имаме топките, с цел да го създадем. ", бяхме подготвени да се закълнем, че тази жена в действителност има топки.



Премиерата на " Вдовици " е на 16 ноември
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР