На въпросната фотография континентите се виждат размазано и изкривени, а

...
На въпросната фотография континентите се виждат размазано и изкривени, а
Коментари Харесай

Доказва ли тази снимка, че Земята е плоска?

На въпросната снимка континентите се виждат размазано и изкривени, а в профил се разграничават Слънцето и Луната. Всичко в близост е потънало в бяло, което припомня за ледове.

Ще ме извиняват феновете на конспирациите, само че въпросната фотография не е никакво доказателство, а чист фалшив. Това удостоверяват също и от Mimikama - немскоезична платформа за откриване на измами в интернет и подправени известия. Нейните специалисти са открили " редица несъответствия ", като да вземем за пример това, че спътниците " Старлинк "   на SpaceX нямат камери, които могат да снимат Земята. Тази фотография " въобще не е нова, а към този момент над 3 години се популяризира като мем в интернет ", настояват от Mimikama.

Според нейните " ловци на подправени вести " в тази ситуация с популяризираната " фотография доказателство " става въпрос за стереографска проекция. С тази техника, да вземем за пример в геометрията, едно кълбо може да бъде изобразено върху низина.

Тъй като с кълба и равнини се работи в доста области на математиката и нейните приложения, стереографската проекция се употребява и за сложни разбори, в картографията, геологията и фотографията.

Възможно е и това да не убеди последователите на заговорническите теории и хората от " Flat Earth ". Повечето от тях евентуално ще продължат да имат вяра на " различните обстоятелства ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР