На въпрос как ще коментира изказването на президента Румен Радев,

...
На въпрос как ще коментира изказването на президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Борисов опроверга нахални твърдения на Радев

На въпрос по какъв начин ще разяснява изявлението на президента Румен Радев, който съобщи, че по време на ръководството на Борисов България се е стопила със 600 000 души, министър председателят сподели, че не може да повярва, че „ един обединител на нацията “ може да произнесе такива думи.

Борисов извади статистика, че по време на ръководството на ГЕРБ са се родили над 770 000 младежи. " Това логичност ли е? Това държавен глава ли е?, сподели Борисов. " По време на неговата партия 2005 година са умряли 113 000 ", сподели още той.

Попитан по какъв начин ще разяснява думите на Румен Радев, в които споделя, че в случай че той ръководи, в България няма да се краде, министър-председателят съобщи: " Вярно ли по този начин е споделил? Не имам вяра, че един обединител на нацията, държавен глава към този момент 4 години, може да произнесе такива думи, тъй като в случай че си спомним тези 3-4 месеца на служебно държавно управление, когато той беше президент и министър председател и ги запомнихме единствено с желанието да се похарчат милиарди за Грипените, не сме си разрешили такова държание. Да не приказваме за хъкането и мъкането, което всички чухме ". 

Аз нямам доверие, че по времето на ръководството на някого са умрели 600 000 души. 4 години той е държавен глава, което значи, че най-малко 200 хиляди са умрели по негово време. Аз съм положителен човек и през вчерашния ден доста деликатно слушах Йотова, която сподели, че аз съм скрил Мутафчийски. А той против мен, пием кафе и гледаме Йотова. Такива неистини...

Тя вика, че ние дружно би трябвало да излезем от тая обстановка. По време на нашето ръководство са се родили над 770 хиляди младежи. Щом смъртността е поради нас, значи със 150-200 хиляди повече млади българи са се родили по нашето време. Това логичност ли е? Държавен глава ли е? По време на неговата партия, през 2005 година са умряли 113 хиляди, през 2019 са 108 хиляди ", добави министър председателят.

Борисов бе запитан и дали ще изиска оставката на финансовият министър Владислав Горанов, като той отговори изрично " не ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР