На церемонията днес 26 абсолвенти,завършили сливенския филиална Медицински университет Проф.

...
На церемонията днес 26 абсолвенти,завършили сливенския филиална Медицински университет Проф.
Коментари Харесай

26 абсолвенти, завършили сливенския филиал към МУ Варна, получиха дипломите си

На церемонията през днешния ден 26 абитуриенти,завършили сливенския филиална Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна,получиха дипломите си за висше обучение. От тях 15 са от компетентност „ здравна сестра “ и 11 от компетентност „ акушерка “. Те им бяха връчени от ректора на Медицинския университетпроф. доктор Светослав Георгиев.
Той акцентира че изборът на специалности като здравна сестра и акушерка са въпрос на чест и предопределение, на висок морал и отдаденост и най-важното – на човешкия живот и здравето.

Тържественото събитие се състоя в зала „ Сливен “ и мина под знака на 10-ата годишнина от разкриването на Филиала в града под Сините камъни. Създаден през 2013 година, той приема тогава първия випуск студенти по специалностите „ здравна сестра “ и „ акушерка “. Ръководството и университетския състав на структурата в Сливен употребява случая да благодари на Община Сливен за дългогодишното и ползотворно партньорство.

„ Днес Филиал – Сливен е една одобрена академична институция, която съумя да завоюва уважението и доверието на нашите съграждани “, съобщи зам.кметът Пепа Чиликова. От името на управлението на Община Сливен тя връчи почетен знак - плакет на Филиала във връзка 10-годишния празник и за принос в развиването на образованието в Сливен. Двама от първенците от двете специалности получиха парична награда от Общината. Това са Красимира Кръцова и Грета Петкова. Предметни награди бяха обезпечени за всички абитуриенти.

По традиция дипломантите поставиха клетва, в основата на която лежи обетът на Флоранс Найтингейл – британска здравна сестра, публицист и статистик. Тя слага основите на професионалното сестринство, като открива първото мирянско учебно заведение за сестри в света през 1860 година.

Сред присъстващите в залата бяха инародният представител Десислава Танева, ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев, зам.областният шеф Чавдар Божурски, академичното управление на университета, публични лица, представители на институциите в града, разчувствани родители и близки на абитуриентите.

От разкриването на Филиала в Сливен досега са се дипломирали 110 медицински сестри и 95 акушерки. От образователната 2015-2016 година, образованието се организира в напълно обновената, независима и съвременно обзаведена постройка на Филиала в Сливен на ул. „ Ген. Столетов “ №30. Студентите и преподавателите разполагат с шест лекционни зали с видео-конферентна връзка, учебно-практически кабинети, библиотека с обезпечен достъп до издания в типичен и цифров формат, компютърни зали, условия за спорт. Обучението в клинични условия се организира в базите на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “, МБАЛ „ Хаджи Димитър “, както и в други характерни структурив града. Осигурени са и благоприятни условия за посещаване и осъществяване на занятия в университетските бази в гр. Варна. Студентите на Филиала имат опция за настаняване в общежитие в Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР