На централния площ Теразия в сръбската столица днес на обяд

...
На централния площ Теразия в сръбската столица днес на обяд
Коментари Харесай

Хиляди блокираха центъра на Белград: Тук бият хората, обичащи родината

На централния повърхност " Теразия " в сръбската столица през днешния ден на обяд се събраха няколко хиляди души, с цел да стачкуват против неприятния въздух . Това бе третият под ред митинг против замърсяването на Белград , който бе проведен от неправителствената организация " Еко отбрана ".

На " Теразия " се събраха хиляди жители, с цел да изразят незадоволството си от високата степен на замърсяване на въздуха на цялата територия на страната. Протестът мина спокойно с овации и поддръжка за всички, които се лекуват в лечебните заведения и всички борци за чист въздух, оповестява белградското издание " Данас ".

От " Еко отбрана " осведомиха, че през идващите две седмици ще има митинги против замърсяването на въздуха на територията на цяла Сърбия. Те приканиха участниците да поддържат и по-малките обитаеми места.

" Вчера хората бяха бити, тъй като защитаваха родината си - системата ни изправи пред революция . Ние сме изправени пред големи провокации. Никой няма да бъде зарязан. Има цялостна взаимност посред ни. Проблемите със замърсяването се замитат под килима. Белград се намира на едно от последните места по непорочност на въздуха. Всеки ден умират по 50 души от замърсяването, а всяка година по над 1500, което е доста повече от ковид. Дори не е нужно да измерваме замърсяването. Ние го виждаме, усещаме и то убива децата ни ". Това сподели Боян Симищич от " Еко отбрана " при започване на митинга.

На митинга имаше транспаранти на които пишеше: " Излез и се защитавай " и " Вие ни задушавате ". Протестиращите се събраха и пред постройката на президентството. На митинга имаше голям брой млади фамилии с колички с деца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР