На Централната избирателна комисия (ЦИК) й се наложи да няколко

...
На Централната избирателна комисия (ЦИК) й се наложи да няколко
Коментари Харесай

ЦИК направи десетки промени в задграничните избирателни комисии

На Централната изборна комисия (ЦИК) й се наложи да няколко десетки членове на секционни изборни комисии в чужбина в деня преди изборите.

Основната причина е, че хората са дали позитивен тест за коронавирус. Други са възпрепятствани да правят работата си поради ограничаващите ограничения против пандемията в страните, в които живеят. А някои не могат да се явят и поради чисто персонални аргументи.

Отсъстващите са сменени с аварийни членове. На днешното съвещание на ЦИК обаче се разбра, че ще се наложат и други сходни смени, защото още членове на на комисии не могат да вземат участие по гореизброените аргументи.

Иначе гласуването в чужбина стартира в 20 часа българско време в събота (7 часа локално време на 21 ноември) в секцията в Крайстчърч, Нова Зеландия. Два часа по-късно можеха да гласоподават и сънародниците ни в Австралия.

След решение на ЦИК от събота, бюлетините за секцията в Нова Зеландия, както и за две от секциите в Австралия – Аделаида, Бризбън, и за секцията в Сейнт Луис, щата Мисури, в Съединени американски щати, бяха разпечатани на място. Причината е, че се оказа невъзможно да бъдат доставени в точния момент поради късите периоди и огромни дистанции. За задачата от ЦИК им беше изпратен по електронен път специфичен пример.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР