На тримесечното събитие относно отчитането на компанията, Seagate Technology обяви,

...
На тримесечното събитие относно отчитането на компанията, Seagate Technology обяви,
Коментари Харесай

Seagate пристъпи към доставките на твърди дискове, използващи технологията за запис HAMR

На тримесечното събитие по отношение на отчитането на компанията, Seagate Technology разгласи, че стартира да получава доходи от доставките на системи за предпазване Corvault, употребяващи дискове с технология за магнитен запис затопляне (HAMR). Следващата година компанията има намерение да разшири доставките на такива дискове в огромни количества, настрана от готовите системи за предпазване.

Съответното самопризнание, съгласно ресурса Tom’s Hardware, е направено от финансовия шеф на компанията Джанлука Романо (Gianluca Romano). Системите Corvault HAMR се чака да бъдат необятно налични до края на настоящата календарна година. Клиентите на компанията в облачния сегмент също не престават да получават мостри на HAMR дисковете, по-големи от 30 TB. Масовите доставки на такива твърди дискове ще стартират при започване на 2024 година По пътя се възнамерява да се открият доставките и на HAMR дискове в корпоративния сървърен сегмент и в направлението системи за предпазване и обработка на видео-данни, като във втория случай става дума за по-малък размер на дисковете.

Ако клиентите на Seagate по някаква причина не желаят да преминат към HAMR-решенията, само че желаят да получат по-капацитивни дискове, тогава скоро ще им бъде препоръчано ново потомство дискове, употребяващи вертикален магнитен запис (PMR) и “плочков “ магнитен запис ( SMR). Капацитетът на тези модели би трябвало да надвиши 24 TB, според направените тази седмица изказвания от страна на управлението на Seagate. В фамилията устройства с PMR-технологията за запис, това ще бъде последното потомство твърди дискове. Същевременно, към към този момент изброените технологии, той може да употребява и метода за 2D-магнитен запис (TDMR).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР