На трета позиция се класира Amazon, който запазва мястото си

...
На трета позиция се класира Amazon, който запазва мястото си
Коментари Харесай

Facebook отпадна от Топ 10 на най-скъпите марки в света

На трета позиция се класира Amazon, който резервира мястото си от предходната година.

© Reuters File Photo Топ 10 (в милиарда долара) Apple, 234.1Google, 167.7Amazon, 125.3Microsoft, 108.8Coca-Cola, 63.4Samsung, 61.1Toyota, 56.2Mercedes-Benz, 50.8McDonald’s, 45.4Disney, 44.4За първи път от три години насам най-голямата обществена мрежа Фейсбук отпада от първата десетка на най-скъпите международни марки. Годишната ранглиста Best Global Brands на Interbrand, част от информационната група Omnicom Group, регистрира при подреждането постигнатите от фирмите финансови резултати през годината, въздействието на марката върху избора на потребителите и способността му да основава преданост.

Липса на доверие

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В класацията на Interbrand Фейсбук заема 14-о място, което е с пет позиции по-надолу спрямо 2018 година Така за една година цената на марката е намаляла с 12% до 39.9 милиарда $. До 2017 година цената на марката на интернет колоса непрекъснато нарастваше, като тогава доближи 8-а позиция в класацията с 48.2 милиарда евро. Година по-късно Фейсбук падна с една позиция надолу, а за 2019 година излезе от Топ 10 на най-скъпите марки в света.

Спадът на обществената мрежа евентуално значително се дължи на абсурда с консултантска компания Cambridge Analytica, която непозволено е получила достъп до данните на 87 млн. консуматори на Фейсбук. " Липсата на доверие в дадена марка, в случай че стигне до сърцевината на нейния бизнес модел, в действителност се отразява на марката ", разяснява пред WSJ световният изпълнителен шеф на Interbrand Чарлс Тривейл.

Отново отпред

Първите места в класацията на Best Global Brands за поредна година заемат колосите Apple и Гугъл, чиято стойност продължава да пораства. Марките им се правят оценка на надлежно 234.2 милиарда $ (9% растеж за годината) и 167.7 милиарда $ (8% растеж за годината).

На трета позиция се класира Amazon, който резервира мястото си от предходната година. Стойността на марката е 125.3 милиарда $, с 24% повече спрямо 2018 година, което е и измежду най-значителните растежи всред всички 100 марки в класацията.

В топ 10 на най-скъпите марки тази година влиза Disney, който се изкачва с четири позиции или 11% за годината до стойност от 44.4 милиарда $. " Компаниите, които се оправят добре, са тези, които вършат огромни залози ", споделя още Тревал пред WSJ във връзка идното лансиране на стрийминг услугата на Disney.

Според разбора на Interbrand стойностите на марките в първокласния сегмент и ритейл бранша са най-бързо растящите за втора поредна година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР