На този етап Столичната община предвижда да спести 5 милиона

...
На този етап Столичната община предвижда да спести 5 милиона
Коментари Харесай

Столичната община ще спести над 8 милиона лева заради отлагане на ремонти на улици

На този стадий Столичната община планува да спести 5 милиона лв. от настоящите поправки и над 8 милиона лв. от осъществяването на някои съществени поправки на улици. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, като добави, че това не са основни улици, само че въпреки всичко са значими за всеки един от кварталите, към този момент обаче ремонтите могат да бъдат отсрочени.

"Вече изпълняваме някои планувани поправки, а след Великден ще стартираме и главния ремонт на сектора от бул. "България ", който остана ", уври кметът пред БиТиВи.

"Целта ми е при създаването на актуализацията на бюджета на Столичната община да понижим разноските във всички сфери, в които това е допустимо, без това да попречи на осъществяването на стратегическите обекти - метрото, секторите от вътрешните кръгове, връзките с околовръстния път и строителството на детски градини ", акцентира Фандъкова.

Тя напомни, че единствено за март приходите на Центъра за градска подвижност са намалели с 6 милиона лв.. 6,5 милиона лв. пък са загубите на транспортните оператори поради по-малкото пасажери.

Между 5 и 7 пъти по-малко хора се возят в градския превоз, той ще бъде подкрепят от общината, заяви още столичният градоначалник.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР