На този етап онлайн обучение не се предвижда.На този етап

...
На този етап онлайн обучение не се предвижда.На този етап
Коментари Харесай

Грипна ваканция и онлайн обучение? Все още не стоят на дневен ред

На този стадий онлайн образование не се планува.
На този стадий не се планува въвеждането на грипна почивка измежду учениците. Това оповестиха от Министерството на образованието и науката.

„ Към момента нямаме формален акт от органите на Министерството на здравеопазването, който да изисква от нас предприемане на дейности, свързани с вероятно неприсъствено образование в учебните заведения предвид на епидемиологичната обстановка във връзка на упования възможен грип “, съобщи служебният учебен министър проф. Сашо Пенов.

Покачващият се брой заболели деца през последните дни развълнува много шефове, учители и родители. На този стадий обаче не се планува прекосяването към онлайн образование и оповестяването на грипна почивка, както беше по време на коронавирус вълните и пиковите стойности на ковид.

„ Министерството на образованието има опит в образуване на образователния развой по време на такива обстановки, където се постанова по различен метод да се провежда образователният развой според от
епидемиологичната конюнктура в страната.
Има съответните законови разпореждания и подзаконов нормативен акт, който урежда тази активност и едвам когато бъдем сезирани. Дай Боже това да не се случва. Надяваме се да не се стига до предприемане на такива ограничения. Ние навреме ще се организираме по този начин, че да не бъдат нито родителите, нито децата, нито учителите и шефовете, сюрпризирани от това по какъв начин ще протече образователният развой. Тук става дума за принцип, който води до това, че компетентността преди всичко е на органите на Министерството на здравеопазването и по-късно по места, предвид на това в коя област или в коя община
ограниченията постановат едно или друго деяние,
да се реши коя от формите ще се избере, с цел да се провежда дейно образователният развой. И както всички го желаеме, и сме си го сложили като цел, да бъде лимитирана до най-малко опцията за неприсъствено образование “, съобщи просветителният министър.

От МОН означиха, че от 1 до 5 февруари, в това число ще има
междусрочна почивка
за учениците, която е за отмора сред първия и втория образователен период на актуалната образователна година.

На въпрос дали има към този момент мнение на в кои класове ще бъдат изменени образователните стратегии, министър Пенов сподели, че дефинитивно мнение на министерството по отношение на актуализирането на образователните стратегии, на образователния проект и на образователното наличие, към момента няма, тъй като макар осъществената активност по изследване на мнението на всички заинтригувани в образователния развой, към момента има някои противоречиви въпроси.

„ Те се нуждаят от една спомагателна експертиза, с цел да забележим кой публичен консенсус ще надделее макар спорното мнение на специалистите, с цел да може да се създадат съответни оферти и да се разиска от кой миг те ще влязат в действие “, изясни просветителният министър.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР